vestnik

Igralec Matjaž Javšnik se v Prekmurje rad vrača. Novembra bo v Murski Soboti gostoval z novo predstavo, kmalu bo tu odprl tudi manjši studio

Vestnik.si, 15. 10. 2023
Damjana Nemeš
Matjaž Javšnik
Aktualno

Slovenski igralec Matjaž Javšnik bo 10. novembra gostoval v Murski Soboti.

Matjaž Javšnik letos praznuje 30-letnico svojega ustvarjanja. Ob tej priložnosti se bo z gledališko predstavo Ja pa ka si ti nor, že 30 let podal na turnejo po Sloveniji, gostoval bo v sedmih večjih dvoranah, med drugim tudi v telovadnici Osnovne šole III Murska Sobota. Predstava v Prekmurju bo na sporedu 10. novembra, vstopnice zanjo je že možno kupiti na Eventimu. Kaj pa lahko pričakujemo od predstave? "Gre za približno dvourni šov, v katerem se bom predstavil. Zraven v živo bosta z mano vedno nasmejana in simpatična Tina Gorenjak, ne gre seveda brez legende slovenske glasbe Alfija Nipiča. Mi trije bomo nastopali v živo, potem pa se nam bodo preko video vklopov pridružili številni moji prijatelji in sopotniki iz teh tridesetih let. Oglasili se bodo in povedali tudi kakšno stvar, ki jo ljudje o meni ne vedo, tudi kakšno »žlehtno«, to pa bodo od Jerneja Kuntnerja, Jurija Zrnca, Sebastiana Cavazze in podobno. To bo ena takšna kombinacija zabave, glasbe, smeha, jaz bom imel svoj program, imel bom mešanico najboljših trenutkov iz moje kariere, torej nekaj iz preteklosti, nekaj aktualnega, za vse tiste, ki bodo prišli na to predstavo, pa bomo prvič uprizorili odlomke iz predstave, ki bo luč sveta ugledala naslednje leto," je za Vestnik povedal Javšnik, ki se sicer vedno rad vrača v Pomurje. Kot pravi, mu je tu od nekdaj všeč.

matjaž-javšnik, igralec
Damjana Nemeš
Matjaž Javšnik

"Paše mi ta melos, ljudje so prijazni, pokrajina je krasna, hrana odlična, tudi vina imate vedno boljša. V Prekmurju imam tudi veliko prijateljev, že pred dvajsetimi leti sem se ogromno podil po Prekmurju in po Goričkem z Gorazdom Žilavcem, pa Vladimirjem Vlaškaličem," je še povedal igral. Zaupal nam je tudi, da počasi del dejavnosti z ekipo selijo v Prekmurje. "Mislim, da bomo tu vzpostavili tudi manjši studio. Imamo namreč večje načrte za prihodnost, kaj natančno, pa je morda še malce prehitro, da bi o tem na glas govorili," nam je še zaupal. 

matjaž-javšnik, igralec
Damjana Nemeš
Matjaž Javšnik

Več o igralcu, o omenjeni predstavi ob tridesetletnici njegove kariere ter o njegovih načrtih pa v prihodnji številki Vestnika. 

matjaž-javšnik turneja murska-sobota