vestnik

V lendavskem parku je potekala dobrodelna Igriva zgodba

Vestnik.si, 29. 8. 2023
Društvo Kaleido
Igriva zgodba.
Aktualno

V Lendavi medgeneracijska dobrodelna prireditev.

V lendavskem mestnem parku je potekala dobrodelna prireditev, ki je bila program projekta Igriva zgodba in se bo v petek zaključila s pohodom. 

Program v parku se je začel z dramskimi igrami pod vodstvom dramske pedagoginje Ive Nemec, nadaljeval pa z likovno delavnico, kjer je okoli 40 otrok ustvarjalo svoja likovna dela. Za likovni kotiček so skrbele Apollonia Požgai Zupanič, Vanesa Vargazon in Mojca Petrič.

igriva-zgodba, lendava
Društvo Kaleido
Igriva zgodba.

Poleg likovnega kotička se je del parka spremenil v pravo ustvarjalno delavnico, kjer so otroci in starši lahko ustvarjali majhne umetnine iz posušenih zelišč, rož in recikliranih materialov, za katere so skrbele Katja Dunaj, Larisa Komloš, Lara Lazar in Mojca Jereb.

igriva-zgodba, lendava
Društvo Kaleido
Igriva zgodba.

V parku so se znašle tudi odeje, na katerih se je znašla prava bralna oaza, kjer so se zadrževali otroci ter listali in prebirali knjige, ki so jih tam našli. 

Dogajanje je popestrila skupina Rooftops, ki se je udeležila dobrodelne akcije in izvedla koncert. Park Roža se je spremenil v pravo oazo umetnosti, v kateri so uživale vse generacije. 

igriva-zgodba, lendava
Društvo Kaleido
Igriva zgodba.

Dogodek je organiziralo lendavsko društvo Kaleido, soorganizator pa je bilo društvo Gibko. Medgeneracijske delavnice so sicer del projekta Igriva zgodba, ki ga finančno podpira RSNOP, Sklad za razvoj NVO in Občina Lendava.

"Park je dobil pridih ustvarjalnosti, otroci so imeli možnost sodelovati v delavnicah, ki spodbujajo ustvarjalnost in socializacijo tako otrokov kot tudi staršev. Izjemno smo veseli tudi, da smo s tem dogodkom zbrali humanitarna sredstva, ki jih bomo namenili družini, ki je v nedavni poplavi utrpela veliko škodo," je o dogodku povedal organizator. 

igriva-zgodba, lendava
Društvo Kaleido
Igriva zgodba.

igriva-zgodba lendava dobrodelnost