vestnik

Informativni dan na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Vida Toš, 15. 2. 2019
Aktualno

Bodoče dijakinje in dijaki so si podrobno ogledali programe in prostore ljutomerske Gimnazije.

Nina Jakob, Lana Vereš in Nina Copot – vse tri iz Murske Sobote – so dopoldan obiskale informativne dneve na Gimnaziji v Murski Soboti, popoldan pa so prišle še na Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomer.


391af99fb549cfb8d3bbb0b411a1d787
Vida Toš
Nina Jakob, Lana Vereš in Nina Copot (z leve), so iz Murske Sobote in bodo se najverjetneje vpisale prav na GFML.


Nina Jakob: »Ljutomer veliko ljudi hvali, pa sem šla pogledat oboje. Torej sem dala Murski Soboti možnost, a … Ljutomer mi je bil bolj všeč (smeh).« Lana Vereš pa bo šla tudi jutri še na informativni dan in sicer na Srednjo ekonomsko šolo v Mursko Soboto: »Želim si pogledati vse te šole, da se potem lažje odločim. Ja, sem se skoraj že; devetdeset odstotkov sem odločena, da bom prišla v Ljutomer.« Nina Copot: »V Mursko Soboto sem šla, ker mi je bližje, a sem prišla v Ljutomer, ker ima veliko nekih dodatnih aktivnosti. In – ja, tudi jaz sem se skorajda že odločila za – Ljutomer (smeh).«

3f8d74f145ef7ac5d06febca7fca6ce0
Vida Toš
Bodoče dijakinje in dijake najprej sprejmejo v bližnjem ŠICU.


To so povedale le tri od številnih osnovnošolcev, ki se danes in jutri razgledujejo po slovenskih srednjih šolah in iščejo informacije, ki bi jim pomagale pri odločitvi, kam naprej v srednjo šolo.
Gimazija Franca Miklošiča Ljutomer je tudi letos kot že nekaj let doslej pripravila predstavitev svojih programov v bližnji dvorani v ŠICu, nato pa so - po programu, ki so ga pripravili dijaki in po nagovoru ravnatelja ter pomočnika ravnatelja - bodoče dijake odpeljali še na ogled šole, kjer so spoznali svoje bodoče profesorje in profesorice.

7f2cfd88694b9b930c36ec24ec8e6cea
Vida Toš
Po uvodnem programu gredo osnovnošolci s starši na ogled Gimnazije.




f15e54b76d490439fabb15ee82b6f658
Vida Toš
Po uvodnem programu gredo osnovnošolci s starši na ogled Gimnazije.

Vida Toš
Po uvodnem programu gredo osnovnošolci s starši na ogled Gimnazije.
informativni dnevi GFML Ljutomer