vestnik

Inšpektorji zaradi nepreverjanja pogoja PCT kaznovali osem trgovcev in enega gostinca

Vestnik, 9. 11. 2021
A. G.
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Iz Tržnega inšpektorata Republike Slovenije so sporočili, da so v prvem tednu novembra v okviru nadzora spoštovanja pogoja PCT in drugih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa opravili 648 nadzorov. Izrekli so devet ustnih odločb s prepovedjo opravljanja dejavnosti.

Kot pojasnjujejo, so nadzor poostreno opravljali med tednom in med vikendom, pregledali so 648 subjektov. Od tega večinoma v trgovinski dejavnosti, 17 nadzorov pa so opravili v nočnih klubih. 

Ker zavezanci niso preverjali PCT pogoja pri strankah, so tržni inšpektorji izrekli začasno prepoved opravljanja dejavnosti osmim trgovcem in enemu gostincu. 

"V večini primerov so zavezanci, če je bilo ugotovljeno, da se pogoj PCT ne preverja, takoj odpravili nepravilnosti in nemudoma zagotovili preverjanje pogoja PCT pri uporabnikih storitev. V primerih, kjer kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene, so bili izdani štirje plačilni nalogi, in sicer vsi na bencinskih servisih, ker se ni preverjalo pogoja PCT pri strankah," so dejali na inšpektoratu. Nočni klubi so po ugotovitvah inšpektorjev poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v enem primeru. V preostalih primerih so varnostne službe pregledovale tako osebne dokumente kot tudi PCT dokazila, prav tako je bilo povsod zagotovljeno, da maksimalno število gostov, ni bilo preseženo.

Na tržnem inšpektoratu še pravijo, da se izvajanje spoštovanja odlokov na terenu izboljšuje. 

tržni-inšpektorat pogoj-pct nadzor