vestnik

Investicija v energetsko učinkovitost: Obnova knjižnice v Gornji Radgoni v polnem teku

M. Ha., 4. 8. 2024
Maja Hajdinjak
Rok za dokončanje obnove je oktober 2024. Foto Maja Hajdinjak
Aktualno

V Gornji Radgoni aktivno poteka obnova stavbe Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona.

Občina Gornja Radgona je v imenu vseh štirih občin soustanoviteljic javnega zavoda (to so še občine Radenci, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici) v začetku leta 2023 uspešno kandidirala na javnem pozivu Eko sklada in pridobila sredstva v višini 44.827 evrov. Preostali delež investicije krijejo v lastniškem razmerju občine soustanoviteljice.

Pogodba o izvedbi gradbenih del v projektu je bila podpisana z Lipo, z. o. o., iz Lenarta v vrednosti 171.783 evrov brez DDV oziroma 209.576 evrov z DDV. Izvajalec je gradbena dela začel v začetku maja. Tretja faza obnove stavbe je danes že v polnem razmahu, vsa dela potekajo v skladu z načrtovano časovnico.

Obseg in namen obnove stavbe

Obnova zajema energetsko sanacijo celotnega ovoja stavbe, stavbnega pohištva ter izvedbo novih stropov v drugem nadstropju, kar bo poleg vseh drugih pozitivnih učinkov prenove prispevalo k preprečitvi zamakanja v različnih prostorih stavbe, kar je bila težava že dolga leta, ter k večji energetski učinkovitosti stavbe.

S tem se bodo znova zagotovile kakovostne razmere za izvajanje tako knjižnične dejavnosti kot dejavnosti enote za izobraževanje odraslih. Rok za dokončanje projekta je oktober 2024, na občini pa ocenjujejo, da se pogodbena vrednost investicije do konca del ne bo dvignila.

obnova gornja-radgona knjižnica investicija