vestnik

Inženir razvil slovensko aplikacijo za čisto komunikacijo  

M.V., 6. 4. 2019
Aktualno

Človek si je izmislil jezike in medijske kanale, da bi lahko z drugimi delil misli in komuniciral ideje. Ampak svet je danes nastlan s sporočili in najti bistvene informacije in/ali biti slišan je težko.

In tako se je Kristijanu Marinu, inženirju računalništva in matematike iz Laporja, utrnila ideja, da bi ustvaril prav posebno aplikacijo za sporočanje. »Osnovna ideja je moja in sem edini ustanovitelj, k končnemu izgledu in funkcionalnosti pa sta izjemno pripomogla tudi Peter Mervič kot grafik in Srečko Žličar kot Android razvijalec,« je povedal. Po petih letih je na trg uspešno sprostil novo slovensko aplikacijo za sporočanje, poimenovano Inform8r. "Vsako pomembno odkritje v zgodovini človeštva se je zgodilo z mislijo na rešitev točno določenega problema. Zanima me veliko stvari in uporabljal sem različne družbene medije – neprijetno je, da se moraš prebiti skozi številne selfije in slike jedi, če bi rad videl samo, ali ima tvoja priljubljena blagovna znamka zate kakšno novost," je mnenja Marin.

3150433a342d80c0ca68fbb9bc3eaea7

Omogoča, da nastavite zaprte skupine


Aplikacija je namenjena tako podjetnikom, umetnikom, politikom ali učiteljem oziroma vsem, ki bi radi kaj sporočili določenemu občinstvu. "Če imam rad določen izdelek ali storitev, potem si želim, da me nagovarja neposredno in ne da bi se moral zanje sleči do golega. In če bi sam rad z naročniki delil kaj pomembnega, tudi ne bi rad pošiljal sporočil vsakemu posebej in tako tratil čas, ki ga lahko porabim za izboljšanje rešitev za njihove probleme. In to je točno to, kar bi radi dosegli z Inform8rjem,” še pravi. Gre za preprosto in intuitivno aplikacijo, ki omogoča, da svoje občinstvo nagovorite s pomembnimi informacijami (zagon novega izdelka, posebna prodajna ponudba, javni dogodek, obvestilo za medije, …) neposredno, ne da bi od njih jemali občutljive podatke – vaše občinstvo je popolnoma anonimno, zato mu ni treba skrbeti, da bi v javnost uhajali kakršni koli podatki, ki si jih ne bi želeli deliti.
"Z videzom in občutkom aplikacije smo ves čas eksperimentirali. Želeli smo, da bi bil vsak korak pri uporabi čim enostavnejši in intuitivnejši, hkrati pa naj bi bila aplikacija edinstvena in lepa in imela dosleden videz na pametnih telefonih na sistemih iOs in Android," je povedal Inform8rjev umetniški direktor Peter Mervič. »Inform8r je pripravljen, da ga lahko snamete, preizkusite in – upamo – uspešno brezplačno uporabljate: če želite obveščati in/ali biti obveščeni, obiščite App Store ali Google Play in poskusite,« še sporočajo.


Inform8r aplikacija Kristijan Marin