vestnik

Ivo Borko prejel laskavi naziv

Dani Mauko, 8. 11. 2022
Osebni arhiv
Slika s svečane podelitve: Fredy van Gilbergen, podpredsednik, nagrajenec in Ricardo Busi, predsednik FIAP.
Aktualno

Borko je edini živeči nosilec laskavega naslova v Sloveniji.

Svetovna zveza za fotografsko umetnost FIAP je na Foto mitingu, ki ga je letos gostil Oman, Ivu Borku, predsedniku Foto kluba Proportio divina Gornja Radgona, podelila najvišji častni naziv Honorary Exellence FIAP.
Borko je postal edini živeči nosilec tega laskavega naslova v Sloveniji, ki ga podeljuje Upravni odbor FIAP za izredni prispevek k razvoju fotografije ali fotografske umetnosti na splošno. Število nosilcev je omejeno, dobijo pa ga lahko le tisti, ki so predhodno že dobili naslov ESFIAP. Tega je Borko dobil leta 2016 v Seulu.
Priznanje je prejel zaradi vodenja fotografskega središča Fotograd Negova, ki ga vodi že od leta 2014 in velja, poleg FIAP Exhibiton centra v Muscatu v Omanu, ki je tudi galerija pod okriljem Ministrstva za kulturo, šport in mladino sultanata Oman s šestimi stalno zaposlenimi, za enega najboljših.
Ivo Borko vodi Fotograd Negova na prostovoljni ravni, zato ima ta naslov še toliko večjo težo, je pa tudi "izredna pohvala za samo razstavišče in tudi za vse, ki na kakršen koli način pomagajo pri projektu," tako Borko.
ivo-borko proportio-divina-gornja-radgona fiap