vestnik

Izbrali so Pomurko in Pomurca leta 2019

Vestnik, 29. 12. 2019
Jure Zauneker
Pomurec in pomurka 2019
Aktualno

Pomurka in Pomurec leta 2019 sta Daša Štesl in Timotej Šoš

Radio Murski val je že 29. leto izbiral in izbral Pomurko in Pomurca leta. S pomočjo poslušalcev je postala Pomurka leta 2019 Daša Štesl, prekmurska doktorska študentka matematike, ki je prejela rektorjevo nagrado Univerze v Mariboru kot najboljša študentka generacije. Je promotorka znanja in znanosti v regiji, ki verjame, da se lahko v pokrajini ob Muri uspe tudi z znanjem.

murska-sobota, pomurka-in-pomurec-za-leto-2019
Jure Zauneker
Daša Štesl

Pomurec leta 2019 je Timotej Šoš iz Mlajtinec, ki je na 8. Evropskih igrah za mlade športnike invalide v Brnu na Češkem kot edini Prekmurec zastopal barve Slovenije in v panogi balinanja bocce osvojil prvo mesto. Timotej je tudi eden izmed ambasadorjev projekta Postani športnik, osrednji namen katerega je vključevanje mladih invalidov v šport.

murska-sobota, pomurka-in-pomurec-za-leto-2019
Jure Zauneker
Timotej Šoš

Izbirali so med dvajsetimi kandidati

V letošnjem izboru Pomurke in Pomurca leta so poslušalci Radia Murski val, ki je najbolj poslušana regionalna radijska postaja v Sloveniji, izbirali med 20 kandidatkami in kandidati. Finalno glasovanje se je začelo v začetku decembra, poslušalci so svoje glasove oddali s pomočjo mobilnih telefonov ali glasovali v radijskem programu v živo.

murska-sobota, pomurka-in-pomurec-za-leto-2019
Jure Zauneker
Radio Murski val je že 29. leto izbiral in izbral Pomurko in Pomurca leta.

Na tretje mesto sta se uvrstila Andreja Rojko Dajč, podjetnica iz Sotine, ki je finalistka izbora podjetnice leta – 500 podjetnic 2019, ter prof. dr. Mitja Slavinec, pomurski akademik, ki je eden največjih promotorjev znanja in raziskovanja v Pomurju. Drugouvrščena sta Renata Vogrinčič iz Mlajtinec, ki je z možem Brankom na domačem dvorišču z oživljanjem rešila življenje ženski s srčnim infarktom in Jože Rituper iz Pečarovec, vodja pohodov po Goričkem, ki številnim pohodnikom od blizu in daleč v prijetnem druženju približa Goričko pokrajino in njene ljudi ter kulturne in naravne znamenitosti.

murska-sobota, pomurka-in-pomurec-za-leto-2019
Jure Zauneker
Pomurec in pomurka 2019

pomurka-leta pomurec-leta murski-val