vestnik

Izgubljena gobarka: Od sreče je policista kar objela 

ABE, 30. 11. 2018
PUMS
Po uspešni iskalni akciji je nastala fotografija. 
Aktualno

Policisti so na iznajdljiv način pred tednom dni na Goričkem našli gobarko iz Maribora.

V petek, 23. novembra, bilo je okoli 12.45, je murskosoboške policiste dohitela vest, da se je v gozdu na Goričkem izgubila starejša ženska, ki jo iščejo že dve uri. Po besedah Suzane Rauš s Policijske uprave Murska Sobota je prijaviteljica s pogrešano kontaktirala po telefonu in ji je ta povedala, da se slabo počuti, da ne ve, kje se nahaja, da ji je mrzlo in da je prestrašena.
Patrulja Policijskega postaje Gornji Petrovci se je odpeljala takoj na teren, kjer so se iskanju pogrešane pridružili še policisti Policijske postaje Murska Sobota in Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota. "Policista sta po telefonu poklicala pogrešano in vklopila sireno, da bi se pogrešana oseba lahko lažje orientirala. Po zbranih obvestilih so policisti pričeli s pregledom terena in pogrešano ob 13.51 uri našli in jo pospremil iz gozda," je razložila Suzana Rauš.
Izgubila se je 79-letna Ljudmila Ž. iz Maribora, ki je prejšnji petek prišla gobarit v goričke gozdove. "Očitno sem se precenila in odšla preveč globoko v gozd, povrh so mi praktično odpovedale noge. Slišala sem sireno, sicer naprej nisem točno vedela, od kod prihaja zvok. S prijateljico sem se pogovarjala po telefonu, da bi me orientirala, ko pa je prišel policist do mene, pa sem mu kar skočila v objem, da mi je še danes nerodno." Ljudmila Ž. je zares hvaležna pomurskim policistom: "Dobesedno so me rešili in za to jim izrekam en velik hvala iz srca."
gobarka maribor policisti iskanje