vestnik

Izplačila pokojnin na terenu bodo nekoliko prilagojena

D. N., 28. 3. 2020
Profimedia
Izplačila pokojninskih nakaznic na terenu bodo nekoliko prilagojena.
Aktualno

Pošta Slovenije sporoča, da je v dogovoru z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje RS nekoliko prilagodila izplačila pokojninskih nakaznic upokojencem za mesec marec, ki jih pismonoše vršijo v dostavi oziroma na terenu.

Izplačila bodo sicer potekala na ustaljen način, vendar na "brezkontaktni" način na primernem mestu na naslovu prejemnika izplačila. Ti bodo ustrezne napotke o tovrstni izvedbi izplačila prejeli neposredno od pismonoše. Pošta Slovenije ob tej priložnosti poziva vse upokojence, ki pokojnine ne prejemajo na TRR banke, ampak jo hodijo dvigovat v poštne poslovalnice, naj ta obisk, če res ni nujen, zdaj preložijo na prihodnje dni. Tako se bodo izognili čakanju v vrsti pred poštami. 

Pokojnina
Demokracija
Izplačila pokojninskih nakaznic na terenu bodo nekoliko prilagojena.

Postopki izplačil pokojnin bodo nekoliko prilagojeni tudi za posameznike, ki so na priklenjeni na posteljo ali so gibalno ovirani do te mere, da ne morejo sami prevzeti pokojnine na vhodu v stavbo. Izplačila za te upokojence bodo le za mesec marec prilagojena tako, da bo pismonoša pustil enkratno pooblastilo za dvig pokojnine za mesec marec na pošti, in sicer jih bodo lahko prevzele osebe, ki prejemnika pokojnine negujejo oziroma z njim živijo v gospodinjstvu. Te osebe se bodo lahko z izpolnjenim in podpisanim enkratnim pooblastilom s strani prejemnika pokojnine oglasile na določeni pošti, kjer jim bo poštni uslužbenec po identifikaciji osebe s preveritvijo podatkov izplačal pokojnino. 

posta slovenije bobo2
Bobo
Izplačila pokojninskih nakaznic na terenu bodo nekoliko prilagojena.

Tudi postopki izplačil pokojnin za varovance v domovih za ostarele oziroma v drugih institucijah bodo prilagojeni, pokojnine zanje bodo izplačane pooblaščenim osebam. 

pošta slovenije, nabiralnik
Bobo
Izplačila pokojninskih nakaznic na terenu bodo nekoliko prilagojena.

Še enkrat pa spomnimo, da ima veliko poštnih poslovalnic prilagojen delovni čas. Večina pošt je namreč odprtih med 9. in 15. uro oziroma nekatere od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte ne poslujejo, prav tako ne poslujeta dežurni pošti. 

pošta-slovenije izplačilo-pokojnin