vestnik

Izposojo knjig vam ponovno omogoča tudi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota

Vestnik, 4. 11. 2020
Nataša Juhnov
Igralnica in knjižnica igrač ostajajo zaprte, uporaba sanitarij ni mogoča, prireditev in dejavnosti ni, so zapisali.
Aktualno

V ponedeljek je svoja vrata ponovno odprla Pokrajinska in študijska knjižnica v Murski Soboti. Članom knjižnice, ki sodijo v ranljive skupine, nudijo dostavo gradiva na dom.

V vseh enotah knjižnice so prešli na pultni sistem izposoje, kar pomeni, da si ne morete samostojno izbirati gradiva na policah v knjižnici, ampak morate gradivo vnaprej rezervirati oziroma pridete v knjižnici do izposojevalnega pulta in vam gradivo poišče knjižničar.

Še lažje je, če si knjige rezervirate preko sistema Cobiss ali preko telefonskega klica. Gradivo, naročeno do 14. ure, boste lahko prevzeli v knjižnici naslednji delovni dan oziroma vas bo na prevzem čakalo sedem dni. Naročite pa si lahko največ 5 naslovov hkrati. Igralnica in knjižnica igrač ostajajo zaprte, uporaba sanitarij ni mogoča, prireditev in dejavnosti ni, so zapisali.

Ranljivim skupinam zagotavljajo dostavo

Le članom knjižnice, ki sodijo v ranljive skupine - nosečnicam, invalidom, starejšim od 65 let, bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi, nudijo dostavo gradiva na dom. Za brezplačno dostavo gradiva članom, ki živijo v Mestni občini Murska Sobota, bodo poskrbeli zaposleni v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Občina Beltinci bo poskrbela za brezplačno dostavo gradiva članom knjižnice, ki prebivajo v njihovi občini, ob ponedeljkih, sredah in petkih. Vsem ostalim članom knjižnice pa bo gradivo dostavljala Pošta Slovenije. Poštne storitve ob prevzemu pošiljke plača naslovnik.

pišk-ms pokrajinska-in-študijska-knjižnica-ms