vestnik

Izšla pravljica o gračkem zmaju

A. Nana Rituper Rodež, 12. 11. 2018
Občina Grad
Gasilski dom Kruplivnik je bil nabito poln.
Aktualno

Nedavno je izšla knjiga Pravljica o gračkem zmaju, ki jo je napisala Štefka Bohar. Izdala jo je Občina Grad in se s tem vključila obeleževanje Evropskega leta kulturne dediščine. Predstavili so jo v Gasilskem domu Kruplivnik, dogodek pa je Občina organizirala v sodelovanju z Društvom žena in deklet Kruplivnik.  

Avtorica je zbranim predstavila, kako je nastal zapis te pravljice in kako je prišlo do knjižne realizacije. Z zapisom pravljice pa je poskrbela, da legenda o gračkem zmaju in s tem kulturna dediščina naših prednikov ne bo šla v pozabo in bo vedno znova nagovarja prihodnje rodove.



Zanimivo je tudi to, da sta knjigo ilustrirala mlada ilustratorja Tine Fujs Perša in Renej Fujs, učenca Osnovne šole Grad. Program pa sta z glasbenima točkama popestrila petošolec Tijan Rajbar, ki je zaigral na harmoniko, tretješolka Neli pa na violino.

f41cee7958bd54032bdba2e4a715406f
Občina Grad
Nagrajenka Štefka Bohar s predsatvnikoma JSKD-ja in županjo.

Ob tej priložnosti sta avtorici čestitala in ji izročila Zlato značko za dolgoletno aktivnost na področju literarne dejavnosti tudi predstavnika Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Murska Sobota, Geza Kišfalvi in Aljoša Obal.

Občina Grad
Pisateljica Štefka Bohar v pogovoru. 
Grački zmaj grad knjiga Pravljica o gračkem zmaju