vestnik

Jaklin bo predsedoval svetu regije

J. V., 18. 6. 2019
Nataša Juhnov
Damijan Jaklin (v sredini)
Aktualno

Sestal se je svet pomurske razvojne regije. Predsedovanje za eno leto je šlo v roke županu Velike Polane Damijanu Jaklinu.

V Markovcih se je sestal svet pomurske razvojne regije. Ob nekaj rutinskih točkah, kot je poročilo o izvajanju splošnih razvojnih nalog razvojnih agencij in razdelilniku sredstev za njihovo delovanje, je svet imel na dnevnem redu dve vsebinski točki. Poročilo o izvajanju regionalnega razvojnega programa v letošnjem letu in posredovanje dopolnjenega osnutka Dogovora za razvoj regij (DRR) usklajeno s tretjo spremembo dogovora za razvoj regij, ki ga je vlada sprejela aprila letos. Druga pomembna točka je bila seznanitev z oživljeno pobudo izgradnje železniške povezave Beltinci Lendava.



Na seji so bile ugotovitve teritorialnega dialoga v okviru DRR v Žalcu. Na tem sestanku je bilo ugotovljeno, da vsi projekti s področja spodbujanja podjetništva niso tako daleč, da bi lahko že z gotovostjo trdili, da bodo sredstva za njihovo izvedbo zagotovljena. Vseh šest projektov resda ima zeleno luč, vendar se vsi še vedno srečujejo s takimi ali drugačnimi omejitvami. Te so več ali manj administrativne narave. Toda edini projekt, ki ima finančno in tudi strokovno pokritje, je vodovod. Na seji je formalno predsedovanje svetu regije za leto dni prevzel Damijan Jaklin.

475170f41214574ec0a1a9efca751967
Nataša Juhnov
Regija. Slika je simbolična.

Nataša Juhnov
Edini projekt, ki ima finančno in tudi strokovno pokritje, je vodovod. Slika je simbolična.
pomurje Damijan jaklin Velika Polana regija svet regije
Kaj zdaj berejo drugi