vestnik

Jaklin ni več državni sekretar na ministrstvu za obrambo

Vestnik, 29. 4. 2021
Arhiv vlade RS
Vlada je na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina s funkcije državnega sekretarja na tem ministrstvu z današnjim dnem razrešila Damijana Jaklina
Aktualno

Vlada je na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina s funkcije državnega sekretarja na tem ministrstvu z današnjim dnem razrešila Damijana Jaklina. S 1. majem bo državni sekretar postal Janez Žakelj, so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

Spomnimo, da je Jaklin, sicer tudi župan Občine Velika Polana, državni sekretar postal marca lani. Vodil je tudi krizni štab za zajezitev in obvladovanje epidemije, ki pa je bil pozneje razpuščen. 

Žakelj, ki bo jutri nastopil funkcijo, je diplomiral na Biotehnični fakulteti, smer biologija ter magistriral iz mikrobiologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zadnjih enajst let je bil župan Občine Žiri, pred tem pa je bil zaposlen na ministrstvu za gospodarstvo in kasneje na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer je deloval na področju gospodarske diplomacije. Žakelj je deloval tudi na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na področju promocije slovenske prehranske industrije in kmetijstva doma in v tujini. 

damijan-jaklin državni-sekretar ministrstvo-za-obrambo