vestnik

Za stolp in jeklenico nova taktirka

vestnik.si, 26. 7. 2023
Leon Novak/Lendavainfo
Marina Totić in Metka Sabo Gerenčer
Aktualno

Turistično zvezo Lendava vabi (TZLV), ki ima v upravljanju razgledni stolp Vinarium ter jeklenico Zipline Vinarium, bo po odstopu dosedanjega predsednika Janeza Somija in do sklica redne skupščine prihodnje leto vodila Marina Totić iz Lendavskih Goric. Mesto podpredsednice je zasedla Metka Sabo Gerenčer.

Novo vodstvo so na včerajšnji izredni skupščini izvolili redni člani zveze, ki so odločali tudi o razrešitvi Somija in podpredsednika Igorja Köveša, ki je odstopil že novembra lani.

Somi je TZLV vodil skoraj devet let, zadnji dveletni mandat predsednika pa nastopil aprila lani. Takrat se je za zasedbo tega mesta predlagal sam in bil tudi edini kandidat, kljub temu, da je ob izvolitvi marca 2019 napovedal, da bo to njegovo zadnje predsedovanje.

Na slovesnosti ob 10. obletnici delovanja TZLV, ki je potekala 17. junija letos ob razglednem stolpu, ni še nič kazalo, da bi se Janez Somi umaknil z mesta predsednika, mesec dni zatem pa je, na presenečenje nekaterih, izvršnemu odboru podal odstopno izjavo. Sam je pojasnil, da odstopa zato, ker je prišel čas, ko je treba potegniti črto in zadevo prepusti novi generaciji.

fce4a0d7729b6cf9803ab375ba3ed365
Nataša Juhnov
Somi je TZLV vodil skoraj devet let, zadnji dveletni mandat predsednika pa nastopil aprila lani.

Somiju se je za njegove dosedanje delo javno zahvalil župan občine Lendava Janez Magyar, predlog občine, da ga zamenja Marina Totić pa je na skupščini predstavil Bojan Petrijan, v. d. direktorja občinske uprave. Totićeva, ki se je pred leti v Lendavske Gorice priselila iz Hodoša, je na razglednem stolpu zaposlena krajši čas, a je pred tem vrsto let delala na področju turizma. To se pozna tudi v ambiciozno zastavljenem programu dela, ki ga je nova predsednica predstavila na skupščini in ki ga bo, po mnenju poznavalcev, mogoče uresničiti, če bo novo vodstvo za to uspelo pridobiti dodatni denar.

Vinarium Lendava
Niko Časar
Turistično zvezo Lendava vabi (TZLV), ki ima v upravljanju razgledni stolp Vinarium ter jeklenico Zipline Vinarium, bo po odstopu dosedanjega predsednika Janeza Somija in do sklica redne skupščine prihodnje leto vodila Marina Totić iz Lendavskih Goric.

Kadrovska menjava na vrhu TZLV pa odmeva tudi zaradi ozadja, ki jo v javnosti prepoznavajo v povezanost omenjenih imen s stranko SDS.

tzlv kadrovske-menjave stolp vinarium