vestnik

Javna dražba konec septembra

Rok Šavel, 11. 9. 2021
Rok Šavel
Trgovski center Kocet
Aktualno

Sodišče sklepa za prodajo trgovskih objektov v Lendavi in Veliki Polani izdalo že lani, a sta zaradi pritožb šele sedaj postala pravnomočna

Trgovsko podjetje Kocet, ki je opravljalo trgovsko in gostinsko dejavnost v Lendavi, Veliki Polani in Murski Soboti, je leta 2019 pristalo v stečaju, zaposlitev je izgubilo 34 delavcev. V Lendavi, kjer stoji največji objekt z restavracijo Troica, ki pod direktorjem Marjanom Kocetom kot najemnikom posluje še naprej, in Veliki Polani je družba dejavnost opravljala v lastnih prostorih. V Murski Soboti pa je bila z Domačo trgovino v Merkurju najemnik. Prostore v Veliki Polani in Lendavi zdaj najema družba Kea, ki deluje kot franšiza Tuša.

b2eb5c58bc8f48781c860809633dacd8
Nataša Juhnov
Marjan Kocet posluje naprej kot najemnik gostinskega lokala v trgovskem centru, ki je na dražbi. Foto Nataša Juhnov

V Veliki Polani za 302 tisoč, v Lendavi za 2,8 milijona evrov

Sodišče je sklepa za prodajo trgovskih objektov v Lendavi in Veliki Polani izdalo že lani, a sta zaradi pritožb šele zdaj postala pravnomočna. Tako je stečajni upravitelj Drago Dubrovski junija začel zbirati ponudbe za trgovski objekt v Veliki Polani z izhodiščno ceno 302 tisoč evrov. Interesenti imajo še do 10. septembra čas, da pošljejo ponudbe.

Nedavno je bila objavljena tudi javna dražba za trgovski center Kocet Lendava, ki zajema supermarket z notranjo opremo, parkirišča in gostinski lokal s pripadajočo vgrajeno in namensko trgovinsko opremo. Izklicna cena za trgovski center je 2.819.000 evrov, javna dražba bo 29. septembra ob 9. uri v prostorih družbe Linnair v Mariboru. Za najnižji znesek višanja je stečajni upravitelj določil 20 tisoč evrov. Interesenti morajo do 28. septembra plačati varščino v višini 281.900 evrov.

Upniki prijavili skoraj tri milijone terjatev

Med interesenti za nakup objektov v Veliki Polani in Lendavi se omenja ravno trenutni najemnik, družba Kea, ki ima prodajalne po celotni Sloveniji, po zadnjih dostopnih podatkih je v poslovnem letu 2019 ustvarila za slabih 41 milijonov evrov prihodkov od prodaje in leto končala z 1,1 milijona evrov dobička. V stečajnem postopku družbe Kocet je bilo prijavljenih 79 terjatev upnikov, ki skupaj znašajo več kot 2,8 milijona evrov.

javna-dražba kocet kocet-lendava