vestnik

Javna pisma: Mladi forum ostro proti vladi, podmladek Svobode pod vodstvom Graha pa še ostreje zoper SD

Rok Šavel, 26. 10. 2023
Bobo
Koalicijski partnerici SD in Svoboda sta očitno pričeli z "odprtim" bojem preko javnih pisem svojih podmladkov.
Aktualno

Prvi so udarili v podmladku Socialnih demokratov, nato so se z "javnim pismom razuma" oglasili še v Gibanju Svoboda Mladi, ki ga vodi Matej Grah.

Razburkano politično ozračje ob številnih rošadah v vladi in v največji vladni stranki, aferah z razpisi, pričevanjih o političnih pritiskih v policiji, ter proračunskih rezih, ki vznemirjajo javnost, je še dodatno začinila napoved "radikalne" rekonstrukcije vlade. Svoje so sedaj dodali še v podmladkih SD in Gibanja Svoboda.

275602921_10228812634445336_2511434626872676912_n
Osebni arhiv/FB
Luka Goršek, predsednik Mladega foruma SD


Mladi forum: Dve leti smo se borili za drugačno politiko


Na politično dogajanje so se tako prvi oglasili v podmladku Socialnih demokratov, v Mladem forumu, ki ga vodi Luka Goršek, generalni sekretar pa je pomurski poslanec SD Damijan Zrim. Podmladek je v preteklosti že služil kot kritičen glas znotraj SD in je vedno znal nastaviti ogledalo politiki, tudi krovni stranki. Radi se ponašajo z ugotovitvijo, da imajo politične stranke podmladke, Mladi forum SD pa da ima stranko.

Na vlado so tokrat naslovili javno pismo, v katerem ne manjka očitkov o neizpolnjenih obljubah in napačnih odločitvah. "V Mladem forumu se pridružujemo ugotovitvam, da trenutna vlada ponavlja napake svoje predhodnice, proti kateri smo protestirali," so med drugim navedli in poudarili, da je politiko nujno potrebno voditi drugače ter opozorili, da vnovične izgube desetletja priložnosti ne bodo le nemo spremljali.

beltinci, gibanje-svoboda-mladi, gibanje-svoboda, kongres
Gibanje Svoboda
Matej Grah, predsednik Gibanje Svoboda Mladi


Gibanje Svoboda Mladi: Koalicijski partner se ponovno skriva za svojim podmladkom


Kmalu po objavi javnega pisma Mladega foruma so se oglasili še v podmladku največje vladne stranke, v Gibanje Svoboda Mladi, ki ga vodi Matej Grah, sicer tudi mestni svetnik v murskosoboški občini. Njihovo "javno pismo razuma" nosi seveda drugačno sporočilo, v njem delujejo predvsem kot nekakšen apologet vlade oziroma svoje matice in so kritično usmerjeni neposredno v stranko SD.

Kot so navedli v pismu, jih glede na napoved o rekonstrukciji vlade ne preseneča, da je poziv prišel ravno s strani SD, saj da se stranka svojega položaja zaradi nekorektnega delovanja najbolj oprijema. "Zakaj je v interesu njihovega podmladka, da ruši vlado? Zakaj podmladek prevzema komunikacijo, stranka pa se skriva za njihovimi besedami?" se med drugim sprašujejo mladi iz Svobode.


Koliko bo takšno javno obračunavanje podmladkov koalicijskih partnerjev prispevalo k izboljšanju vladne klime, lahko samo ugibamo.

mladi-forum-sd gibanje-svoboda-mladi javna-pisma vlada matej-grah luka-goršek