vestnik

Je cena kerrock materiala res upravičena?

Vsebino omogoča Spletnik, 19. 10. 2022
Arhiv naročnika
Cena kerrock materiala.
Aktualno

Kerrock je kompozitni material, ki se uporablja na različne načine, še posebej pa je priljubljen za kuhinjske pulte in umivalnike. Na žalost pa mnoge odvrača s svojo ceno, vendar, kot bomo videli, popolnoma neupravičeno.

Pri izbiri najprimernejšega materiala je pametno razmisliti predvsem o vaših potrebah in željah, življenjskem slogu, na končno odločitev pa v veliki meri pogosto vpliva tudi cena. 

Najpogostejši materiali za kuhinjske pulte in umivalnike

Danes obstajajo različni materiali za kuhinjske pulte in umivalnike, vsak od njih pa ima svoje prednosti in slabosti. Med najpogostejšimi materiali za kuhinjske pulte uvrščamo les, ultrapas, inox, umetni kamen in granit. Med vse bolj priljubljenimi materiali pa je tudi kerrock, kompozitni material s številnimi pozitivnimi lastnostmi.

Ko je govora o umivalnikih, so še vedno najpogostejša izbira keramični umivalniki, ni pa to edini material, ki je v uporabi. Za kuhinje so zelo pogosta izbira umivalniki iz pločevine, poleg tega pa lahko izbirate še med PVC materiali, umetnim marmorjem, steklom, lesom, umetnim in naravnim kamnom ter seveda kerrockom. 

Tudi cene umivalnikov zelo različne in pogosto pogojene z izbiro materiala. Do velikih razlik v ceni pa prihaja tudi zaradi tega, ker so nam danes na voljo umivalniki različnih oblik, velikosti in izvedb.

Prednosti kerrock materiala napram ostalim materialom

Kerrock je kompozitni material, ki je izdelan iz boksita pridobljenega iz aluminijevega hidroksida in polimer akrila. To mu daje njegovo trpežnost in odpornost, hkrati pa neskončne možnosti oblikovanja.

kuhinjski-pult-razlicni-materiali
Arhiv naročnika
Kuhinjski pulti iz različnih materialov.

Če ga primerjamo z ostalimi materiali, ima številne prednosti, zato ga z razlogom uvrščamo v višji cenovni razred. Če ste eden izmed tistih, ki vas kerrock cena odvrača od njegove izbire, naj vas na tem mestu pomirimo in vam predstavimo nekatere njegove ključne prednosti, o katerih velja temeljito razmisliti:

- Kerrock je izjemno trden in odporen. S svojimi lastnostmi se lahko popolnoma primerja z lastnostmi naravnega in umetnega kamna, saj je odporen na mehanske poškodbe, UV svetlobo kot tudi na toploto.

- Podobno kot drugi umetni materiali, nam je na voljo v različnih barvah, vendar je neprimerljivo bolj odporen ter enostaven za čiščenje in vzdrževanje. Barvna raznolikost nam omogoča neskončne možnosti kombiniranja z ostalim pohištvom v prostoru, za njegov lep sijaj pa potrebujemo zgolj mehko krpo in toplo vodo.

- Na dotik je kerrock popolnoma gladek ter topel in, kar je najbolj pomembno, kerrock plošče niso porozne. To pomeni, da vanj ne more prodreti nobena umazanija, posledično temu pa je manjše tveganje za kopičenje bakterij, kot se to pogosto dogaja pri drugih materialih. 

- Kerrock je torej eden redkih materialov, ki ima antibakterijske lastnosti, kar pomeni, da se na njem ne nabirajo plesni in bakterije. Ker zadovolji najvišjih higienskim kriterijem, je pogosta izbira v bolnišnicah in laboratorijih.

- Kerrock je trajnostni material, ki ima zelo dolgo življenjsko dobo in se ga zlepa ne boste naveličali. Verjetnost, da ga boste morali zamenjati zaradi dotrajanosti, je zelo majhna, saj ga v primeru prask lahko spolirate in ponovno bo izgledal kot nov.



- Kerrock material pa navdušuje tudi s svojim modernim izgledom in vsestransko uporabnostjo. Le malo je takšnih materialov, ki jih lahko uporabimo tako v kopalnici, kuhinji, v navtik, za zidne obloge in fasade, za bolnišnično opremo in še mnogo drugega.

Zakaj se kerrock splača?

Popolnoma jasno je, da je le malo materialov, ki bi bili tako trpežni in vsestransko uporabni, kot je kerrock, mnogi pa so prepričani tudi v to, da je kerrock material prihodnosti. To sta zagotovo dva tehtna razloga, zakaj je kerrock vedno prva izbira pred ostalimi materiali.

Kot smo videli, je kerrock material z vrhunsko kvaliteto. Odlikujejo ga številne prednosti, ki zagotovo popolnoma odtehtajo njegovo nekoliko višjo ceno. Če ga primerjamo z naravnim in umetnim kamnom, je popolnoma primerljiv z njunimi lastnostmi, poleg tega pa je še neporozen in izjemno enostaven za oblikovanje.

kerrock-material-za-kuhinje-kuhinjske-pulte
Arhiv naročnika
Kerrock material za kuhinje, kuhinjske pulte.

Napram ostalim materialom, kot so na primer ultrapas, iverka ali keramika, pa je več kot očitno, da vam Kerrock prinaša veliko več prednosti, zato je nekoliko višja cena popolnoma upravičena. Še več, tisti uporabniki, ki že imajo kuhinjski pult in umivalnik iz kerrocka, vam bodo znali povedati, da se kerrock zagotovo splača in ga za nobeno ceno ne bi zamenjali za katerikoli drug material!

Kaj torej izbrati?

Seveda pa je na tem mestu zmotno ocenjevati, ali je boljši material kamen, les, kerrock ali plastika. Vsak od njih ima namreč svoje prednosti in slabosti, upoštevati pa je potrebno tudi svoj življenjski slog. 



Z gotovostjo pa lahko trdimo, da v primeru izbire kerrock materiala, ne boste razočarani ne glede na njegov ceno. Če iščete odporen in trpežen material v modernem videzu, ki je antibakterijski in enostaven za čiščenje, potem smo prepričani, da je to pravilna izbira!

spletnik kerrock material