vestnik

Je nogomet tudi v ozadju obnove Hotela Elizabeta? 

Majda Horvat, 17. 7. 2018
Majda Horvat
Hotel Elizabeta je marca letos kupilo podjetje Sicom Invest v lasti Sandija Brezovnika, častnega konzula Ukrajine v Sloveniji in ga zdaj tudi obnavlja. 
Aktualno

Obnova bo končana avgusta, odprli pa ga bodo z novim imenom Hotel Cubis. Bo goste v lendavski hotel pripeljala turistična agencija Alpmor v lasti Roberta Kuzmiča, predsednika NŠ Mura?  

Predvidoma avgusta bodo odprli prenovljen Hotel Elizabeta v Lendavi, ki bo dobil tudi novo ime, in sicer Hotel Cubis. Zdaj poteka obnova, ki jo vodi Aleš Kegelj, dolgoletni vodja butičnega hotela Sončna hiša v Banovcih, trenutno pa eden od vidnejših predstavnikov nogometnega kluba NŠ Mura. Po obnovi bo vodenje lendavskega hotela prevzela njegova partnerica Urška Filipič prav tako iz Sončne hiše.

Hotel kupil ukrajinski častni konzul

"Pri projektu sodelujem samo s svojim znanjem ne pa s kapitalom," je povedal Kegelj. Marca letos je lendavski hotel kupila na dražbi in po izklicni ceni 490 tisoč družba Sicom Invest v lasti Sandija Brezovnika, častnega konzula Ukrajine v Sloveniji, ki je širši javnosti znan po tem, da je marca 2017 kupil še turistični center Golte. Poslovneža Brezovnik in Robert Kuzmič, ki je NŠ Mura zagotovil ruski kapital, naj bi bila znanca iz ruskih poslovnih krogov, morebitno poslovno sodelovanje pa lahko razvijeta prav na področju turizma. Robert Kuzmič je namreč edini družbenik in prokurist v turistični agenciji Alpmor s poslovnim sedežem v Vidoncih, vodi pa jo Ervin Kuzmič, brat Roberta Kuzmiča. Alpmor pa je tudi eden od sponzorjev NŠ Mura.


Obnova hotela s štiriindvajsetimi hotelskimi sobami zajema notranjost in teraso, če bo potrebno, pravi Kegelj, pa bodo obnovili tudi okolico. Hotel bo namenjen tranzitnim gostom in poslovnežem, saj bo opremljen s sodobno informacijsko tehnologijo; pa tudi drugim gostom, ki bodo hoteli ostati v Lendavi dlje časa.
Kot smo že poročali, v tem času lastnika menjujejo tudi Terme Lendava. Kupec naj bi bila madžarska družba, ki je v stoodstotni lasti madžarske države. Madžarska država pa je tudi glavni financer delovanja lendavske nogometne akademije.

Bo turistična agencija Alpmor, ki je v lasti Roberta Kuzmiča (levo na fotografiji) vodila goste tudi v lendavski hotel, ki se bo po obnovi imenoval Hotel Cubis?