vestnik

Je turniška županja zlorabila položaj?

MH/AG, 19. 7. 2018
Aktualno

Županja Občine Turnišče Vesna Jerala Zver je na praznovanje abrahama povabila prav vse občane; za vabila pa naj bi porabila občinski denar.

"Spoštovane občanke in občani, prijatelji!Vabim vas, da se poveselite z menoj, ob mojem Abrahamu, v Turnišču. Veselim se srečanja z vami," je med drugim pisalo na vabilu turniške županje Vesne Jerala Zver, ki jutri popoldan prav vse občane Turnišča vabi na svoj dom, da z njo proslavijo njen 50. rojstni dan.
To je morda nenavadno, a v luči prihajajočih lokalnih volitev, ki bodo 18. novembra, nekako razumljivo, saj se volilna kampanja očitno začenja. A vprašanje, ki so si ga ob tem postavili občani, je, kdo je za ta lična vabila, plačal. Občani so nas namreč opozorili, da je fotografija županje, ki je na vabilu, ista kot v občinskem glasilu - najdete ga na spodnji povezavi.
http://obcinaturnisce.si/wp-content/uploads/2018/01/GLAS-OBC%CC%8CINE-TURNIS%CC%8CC%CC%8CE-2017_splet.pdf
Fotografijo je po naših informacijah posnela medijska agencija Mediaspeed, ki je uradni občinski promotor, torej namenjena promociji občine, ne osebni zabavi županje. Poleg tega pa je, glede na ostale mesece, nenavadno visok znesek plačil Pošti Slovenije. In sicer je v mesecu maju za nakup blaga na pošti turniška občina odštela dobrih 3400 evrov, še dobrih 300 evrov pa za ostale storitve, tako da je celotni znesek, ki je turniška občina v maju plačala slovenski pošti znašal 3800 evrov. Junija
Ali to očitki držijo in kaj so v turniški občini kupili preko pošte, smo vprašali tudi turniško županjo, a njen odgovor še čakamo.

Osebni praznik in
nekorektno in sam plačal
56 evrov je bila pš