vestnik

Jeklenica v Lendavi ni bila atraktivna

vestnik.si, 5. 5. 2023
Vanesa Jaušovec
Lani je bilo 3469 spustov, pričakovali so jih štirikrat več
Aktualno

Lani 3469 spustov, pričakovali štirikrat več. Janez Somi za letos napoveduje bistveno boljši obisk.

Lendavska turistična atrakcija Zipline Vinarium je lani privabila manj obiskovalcev od pričakovanih. Od aprila do novembra lani je bilo izvedenih 3469 spustov ali v povprečju nekaj več kot 14 na dan.

Po finančni analizi, ki je bila osnova za pripravo izhodišč za postavitev cene spustov, so predvidevali 14.277 pustov ali v povprečju 50 na dan v mesecih delovanja naprave. To analizo je lendavski občinski svet obravnaval na seji marca lani, ko je tudi potrjeval cenik storitev za napravo.


»Ugotavljamo nizko število obiskov. Na to je vplivala tudi okvara zavor na napravi, ki je trajala več kot mesec dni ravno v času, ko smo si obetali številčnejši obisk šolarjev na ekskurzijah, prav tako smo imeli več dni s slabim vremenom. Pričakujemo, da bo letošnji obisk vsaj 80 odstotkov boljši,« je povedal Janez Somi, direktor Turistične zveze Lendava vabi (TZLV), ki ima napravo v najemu. TZLV in občina Lendavska sta petletno najemno pogodbo tako za  Zipline Vinarium kot razgledni stolp Vinarium sklenila januarja 2022.

jeklenica lendava obisk