vestnik

Jevšek se ne bo opravičil Slavicu  

T. M., 17. 4. 2019
Nataša Juhnov
Aleksander Jevšek
Aktualno

Na izredni seji bodo razpravljali tudi o domnevnih načrtih za privatizacijo javnega zavoda. 

Kot smo poročali včeraj, je svetnik Neodvisne stranke Pomurja Anton Slavic zahteval opravičilo od soboškega župana Aleksandra Jevška, potem ko je ta na pobudo Slavica sklical izredno sejo mestnega sveta v zvezi z dogajanjem v Pomurskih lekarnah. Slavic je namreč v izjavi za javnost zapisal, da seja z vsebino, ki so jo določili v mestni upravi, nima nič skupnega z njegovo pobudo, za katero pravi, da je bil med drugim njen namen informiranje občanov in izboljšanje odnosov z drugimi občinami soustanoviteljicami javnega zavoda.



Na dnevnem redu izredne seje, sklicane za četrtek prihodnji teden, je načrtovana razprava o nespoštovanju predpisov o javnem naročanju v Pomurskih lekarnah. Kot pravijo v vodstvu soboške občine, bo na prihajajoči izredni seji mestnega sveta na osnovi pripravljenega gradiva možno skupaj s predstavnikom Pomurskih lekarn in različnih institucij razpravljati tudi o razlogih, ki jih je Slavic navedel ob pobudi za sklic izredne seje. »Zato potrebe po opravičilu ni,« pravijo in izražajo začudenje nad reakcijo Slavica.


Kot še pišejo, bo na sklicani seji možna razprava o vseh razlogih, zaradi katerih je Slavic predlagal sklic seje, tudi o domnevnih načrtih za privatizacijo javnega zavoda. »Znano je, da zasebne lekarne za razliko od javnih lekarn niso zavezane za javna naročila,« pravijo. »Edino prav je, da se je na nevarnost privatizacije Pomurskih lekarn še pravočasno opozorilo, kot je tudi edino pravilno, da si vsi prizadevamo za zakonitost in učinkovitost poslovanja v Pomurskih lekarnah,« so še zapisali.

Mestna občina Murska Sobota