vestnik

Pripravlja se sprememba odloka o ustanovitvi ZD Gornja Radgona. Joža Primožič se ne bo potegoval za nov mandat

vestnik.si, 8. 3. 2024
Vanesa Jaušovec
Zdajšnji direktor ZD Gornja Radgona Joža Primožič je zdravnik in se mu konec junija izteka tretji mandat direktorja.
Aktualno

Zdravnik več ne bo direktor ZD Gornja Radgona. Občine ustanoviteljice pripravljajo spremembe odloka o ustanovitvi javnega zavoda. Sedež v svetu zavoda še zdravnikom in zobozdravnikom.

Občine Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci, ustanoviteljice ZD Gornja Radgona, pripravljate spremembo odloka o ustanovitvi tega javnega zavoda. Predlagane spremembe zajemajo dve področji, in sicer sestavo ter število članov sveta zavoda ter pogoje za zasedbo delovnega mesta direktorja. ZD Gornja Radgona je ustanoviteljicam na predlog sindikata Fides predlagal, da v ustanovni akt vnesejo sprememba glede števila članov sveta zavoda, in sicer da bi se ta povečal za enega člana kot predstavnika zaposlenih zdravnikov in zobozdravnikov. Občine bi kljub tej spremembi ohranile v svetu zavoda štiri predstavnike in odločevalske deleže, ki v seštevku predstavljajo nekaj manj kot 67 odstotkov. Preostali odločevalski del se po novem razdeli tretjinsko med dva predstavnika zaposlenih in enega zavarovancev, ki ga Zavod za zdravstveno zavarovanje imenuje z območja upravne enote Gornja Radgona.

zdravstveni dom Gornja Radgona
Majda Horvat
Zdravstveni dom Gornja Radgona.



Druga sprememba ustanovnega akta, ki jo predlagajo občine kot ustanoviteljice javnega zavoda, se nanaša na izobrazbene pogoje in strokovno področje, ki jih mora izpolnjevati kandidat za zasedbo delovnega mesta  direktorja. V predlogu sprememb odloka je navedeno, da delovno mesto lahko zasede pravnik ali ekonomist z univerzitetno ali najmanj visokošolsko izobrazbo s specializacijo in ima najmanj pet let vodstvenih delovnih izkušenj.

Zdajšnji direktor ZD Gornja Radgona Joža Primožič je zdravnik in se mu konec junija izteka tretji mandat direktorja. Sam je že tudi napovedal, da se za nov mandat več ne bo potegoval. Spreminjanje odloka o ustanovitvi javnega zavoda, ki bo stopil v veljavo, ko ga bodo v enakem besedilu potrdili občinski sveti vseh občin ustanoviteljic, torej časovno sovpada s pripravo novega razpisa za prosto mesto direktorja.

zd-gornja-radgona sprememba-odloka direktor svet-zavoda