vestnik

(JP PRLEKIJA) Zataknilo se je že pri pregledu revizije

Rok Šavel, 30. 7. 2023
Nataša Juhnov
Župani si kupujejo čas, ki se pa za JP Prlekija hitro izteka.
Aktualno

Na seji sveta ustanoviteljic Javnega podjetja (JP) Prlekija bi morali obravnavati cel kup pomembnih zadev, a je bila seja prekinjena že prvi točki. Nadaljevali bodo 16. avgusta.

Kakšno bodo pot ubrale ustanoviteljice JP Prlekija, občine Apače, Križevci, Ljutomer, Razkrižje, Veržej, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, pri reševanju neenotnega upravljanja z vodovodnim sistemom C, z različnimi medsebojnimi pogodbami med javnim podjetjem in nekaterimi ustanoviteljicami ter z morebitnimi odprtimi obveznostmi glede omrežnine in vodarine, še ni znano. Minulo sredo so se sestali predstavniki prej navedenih občin na seji sveta ustanoviteljic, da bi uredili konfuzna razmerja pri upravljanju prleškega vodovoda in med drugim obravnavali predlog poračuna omrežnine in vodarine za obdobje 2020-2022 ter spremembe sporazuma o lastništvu in upravljanju sistema C, a se je sestanek ekspresno končal.


Zahtevali dodatna pojasnila od revizorja


Kot nam je dejal predsedujoči Andrej Steyer, župan Apač, so bili predstavniki določenih občin nezadovoljni z odgovori na nekatera vprašanja glede pregleda poslovanja JP Prlekija 2020-2022, pri čemer zahtevajo dodatna pojasnila s strani revizorja. "Ker so bile ostale točke povezane s prvo, ni imelo smisla sejo nadaljevati, zato smo se dogovorili, da se ponovno sestanemo 16. avgusta," je za Vestnik.si pojasnil apaški župan. Na seji naj bi obravnavali tudi predlog razrešitve direktorja Arturja Racmana, kar predlaga radenski župan Roman Leljak, a bo, kot vse kaže, pri svojem predlogu ostal brez podpore ostalih občin - predvsem dveh ostalih največjih, ki poleg radenske krojita usodo JP Prlekija, Gornje Radgone in Ljutomera.

V vsakem primeru pa usoda javnega podjetja, ki je zaradi izrazitih rdečih številk v hudih škripcih, ostaja na nitki, zato bo zanimivo videti, kakšne nepravilnosti in anomalije bo pokazala izmikajoča se revizija poslovanja ter najpomembneje, kdo je za njih odgovoren.

vodovod-sistem-c jp-prlekija andrej-steyer svet-ustanoviteljic