vestnik

Namesto slovenskega zajtrka se bodo učili o dnevu slovenske hrane

Vestnik, 16. 11. 2020
Andrej Petelinšek
Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih.
Aktualno

Glede na nepredvidljive razmere se letošnji tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga letos obeležujemo že deseto leto zapored, bo tokrat zaradi zapletenih epidemioloških razmer in ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja virusne bolezni COVID-19 potekal drugače. Iz ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so šolskim institucijam poslali okrožnico, v kateri predlagajo učiteljem predlagajo, da 20. novembra pri pouku na daljavo ali v razredu del šolske ure namenijo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja. »Zajtrka, kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke, tudi če bi bili takrat v šoli, ne pripravljajte,« so zapisali. To velja za vrtce ali zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ki imajo na ta dan organizirano varstvo.

tradicionalni slovenski zajtrk, zajtrk
M.V.
Tradicionalni slovenski zajtrk

Ozaveščanju širše javnosti

Pozornost bo namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

tradicionalni-slovenski-zajtrk med maslo jabolko kruh