Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga letos obeležujemo že deseto leto zapored, bo tokrat zaradi zapletenih epidemioloških razmer in ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja virusne bolezni COVID-19 potekal drugače. Iz ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so šolskim institucijam poslali okrožnico, v kateri predlagajo učiteljem predlagajo, da 20. novembra pri pouku na daljavo ali v razredu del šolske ure namenijo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja. »Zajtrka, kot posebnega dodatnega oziroma samostojnega obroka za otroke, tudi če bi bili takrat v šoli, ne pripravljajte,« so zapisali. To velja za vrtce ali zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, ki imajo na ta dan organizirano varstvo.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuKončnica DP v namiznem tenisu: Poraza Sobočanov in Pucončank
Na drugi tekmi polfinala končnice sta ekipi Mure Sobote I v moški in Keme Murexin v ženski konkurenci izgubili. Sobočani se bodo za vstop v finale pomerili s Savinjo I na odločilnem dvoboju to sredo v Murski Soboti, Pucončanke pa so končale prvenstvo na tretjem mestu.
Ozaveščanju širše javnosti
Pozornost bo namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.