vestnik

(JUBILEJNI VESTNIK) O teh vsebinah pišemo ta teden

Vestnik.si, 22. 2. 2024
vestnik.si
Vestnik 22. 02. 2024.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

Vestnik je 18. februarja praznoval 75 let. Ob jubileju smo pripravili nekaj posebnih vsebin. Pogovarjali smo se z nekdanjimi zaposlenimi, pa tudi z bralci in naročniki, ki so naša motivacija za odgovorno delo. Naj vam namignemo, da boste izvedeli tudi marsikatero anekdoto, ki so se tekom let zgodile ustvarjalcem časopisa. 



S soboškim županom Damjanom Anželjem smo pred sprejetjem dvoletnega proračuna spregovorili o finančnih izzivih, ki pestijo občino, in predvsem o težavnem iskanju ravnovesja med zagotavljanjem investicij in ohranjanjem socialnega vidika ter kakovosti javnih storitev. 

Prav tako pišemo o zboru krajanov v Murskih Črncih. Sklical ga je tišinski župan Franc Horvat po tistem, ko so zaradi nezadovoljstva na več področjih konec lanskega leta v vasi predstavili idejo o odcepitvi od občine. Vaščani so spregovorili o tem, kaj pričakujejo od občine ter kaj si želijo, župan pa jim je podajal svoje odgovore in stališča. 


V teh dneh bosta minili dve leti od izbruha vojne v Ukrajini. Visoki diplomat v Evropski uniji Marko Makovec iz Rakičana je za naš medij spregovoril o tem, kako se EU odziva na vojno, z upokojenim generalmajorjem Alojzom Šteinerjem pa smo raziskali zapletenost vojaških in političnih dinamik, ki ogrožajo to dolgotrajno krizo. 


Seveda nismo spregledali nedeljskega navijaškega incidenta v Fazaneriji, kjer je sedaj na potezi Nogometna zveza Slovenije. Odločitev o kazni naj bi bila znana v petek. 

Ostale prispevke v Vestniku odkrijte sami, s časopisom je izšla tudi priloga Stop. 

Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  

Vestnik nova-številka vsebine