vestnik

K projektu Prostofer je pristopila še ena pomurska občina

Vestnik.si, 25. 3. 2023
Občina Beltinci
Občina Beltinci se je pridružila projektu Prostofer.
Aktualno

Občina Beltinci je podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža in s tem pristopila k projektu Prostofer.

Prostofer je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost in povezovanje starejših, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, z aktivnimi vozniki, ki radi pomagajo. 

V beltinski občini je k projektu pristopilo osem voznikov, župan Marko Virag jim je predal ključe avtomobila, ki bo namenjen brezplačnim prevozom. Prostovoljci so se tudi udeležili usposabljanja, ki ga je izvedel Miha Bogataj iz omenjenega zavoda, predsednica Javne agencije Republike Slovenije Dragica Sternad Pražnikar pa je prostovoljnim šoferjem v zahvalo poklonila darilo. Vsem vključenim v projekt se je zahvalil tudi župan. 

Kot so sporočili iz Občine Beltinci, lahko uporabniki brezplačen prevoz na številko 080 10 10 naročijo od 24. marca, vsak dan med 8. in 19. uro. Rezervacijo prevoza je treba najaviti tri dni pred izvedbo storitve. Dodali so še, da se bodo prevozi začeli izvajati 3. aprila.

"S Prostoferjem se lahko odpravite k zdravniku, v lekarno, na banko ali pošto ter druge javne ustanove na območju občine Beltinci. Za prevoze izven občine bivanja so ti prevozi na voljo zgolj za preglede v Splošni bolnišnici Murska Sobota ali obisk tistih javnih ustanov v Murski Soboti, ki jih ni v domači občini," so še pojasnili. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Dnevi in ure se lahko izjemoma prilagodijo potrebam. 

prostofer občina-beltinci