vestnik

V ZD Gornja Radgona kadrovski prepih, izbirajo dva člana sveta zavoda

Vestnik.si, 18. 6. 2024
Majda Horvat
Zaposleni v ZD Gornja Radgona danes izbirajo dva člana sveta zavoda.
Aktualno

Zaposleni v ZD Gornja Radgona danes izbirajo dva člana sveta zavoda, prihodnji teden seja sveta zavoda in imenovanje v. d. direktorja. Joža Primožić se umika.

Zaposleni v ZD Gornja Radgona danes izbirajo dva člana sveta zavoda. Eno mesto bo zasedel predstavnik zdravnikov in zobozdravnikov, druge bo zastopal preostale zaposlene. Do sedaj so zaposleni imeli v organu upravljanja enega predstavnika, dodatno mesto pa je posledica spremenjenega odloka o ustanovitvi javnega zavoda, ki so ga sprejele občine ustanoviteljice javnega zavoda, in sicer Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci. Občine kljub spremembi predstavniških mest za zaposlene ohranjajo v svetu zavoda štiri sedeže in odločevalske deleže, ki v seštevku predstavljajo nekaj manj kot 67 odstotkov. Preostali odločevalski del se po novem razdeli tretjinsko med dva predstavnika zaposlenih in enega zavarovancev, ki ga Zavod za zdravstveno zavarovanje imenuje z območja upravne enote Gornja Radgona.



Druga sprememba ustanovnega akta se nanaša na izobrazbene pogoje in strokovno področje, ki jih mora izpolnjevati kandidat za zasedbo delovnega mesta  direktorja. To je po novem lahko pravnik ali ekonomist z univerzitetno ali najmanj visokošolsko izobrazbo s specializacijo in ima najmanj pet let vodstvenih delovnih izkušenj. Zdajšnjemu direktorju, zdravniku Joži Primožiću, se namreč konec junija izteka tretji mandat, sam pa je že napovedal, da se za novega več ne bo potegoval.

občina-apače, občnska-seja-apače, apače
Marina Vrbnjak
Joža Primožič se ne bo potegoval za nov mandat.

Francka Lavrenčič, predsednica sveta zavoda je povedala, da bo naslednji teden, v četrtek 27. junija, seja sveta zavoda, na kateri bodo odločali o razpisu za prosto delovno mesto direktorja ZD Gornja Radgona, hkrati pa bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja za obdobje do sprejema sklepa o imenovanju direktorja. Po izbiri kandidata na svetu zavodu namreč morajo pred dokončnim imenovanjem soglasje podati še vse štiri občine. Predsednica napoveduje, da bodo postopek imenovanja novega direktorja pripeljali do konca predvidoma septembra.

Svet zavoda že tudi ima soglasje posameznikov, ki bi bili pripravljeni voditi javni zavod do dokončnega imenovanja direktorja, pri čemer se bo že upoštevala sprememba odloka o izobrazbenih pogojih za mesto direktorja, torej, da to ne bo več zdravnik.  To bo, tako Lavrenčičeva, nekdo od strokovnih delavcev zaposlenih v zdravstvenem domu. 

zd-gornja-radgona kadrovske-menjave svet-zavoda direktor