vestnik

Kaj je potrebno vedeti pred posvojitvijo rešene živali?

Vestnik.si, 10. 3. 2023
Društvo za zaščito živali Pomurja
Tudi Ari je eden izmed psov v zavetišču Mala hiša, ki išče svoj dom.
Aktualno

Iz Društva za zaščito živali Pomurja sporočajo, da se je potrebno zavedati, da živali niso potrošni material, darilo ali igrača.

Posvojene živali se zelo močno navežejo na posvojitelja, zato je strah, da se odrasla žival na vas ne bo navadila, popolnoma odveč. 

Živali sprejmite v svoj dom, če jim lahko nudite toplo in varno zavetje, brez boksov in verig, ki so z novim zakonom tudi prepovedane. Potrebno je poskrbeti tudi za ustrezno hrano, med katero spadajo briketi, konzerve ter nezačinjena kuhana hrana, nikakor pa ne mleko in sladkarije, še posebej čokolada. Spomladi jih je potrebno zavarovati pred zajedavci, zato uporabite ovratnice in ampule ter tako preprečite bolhe, klope in gliste. Premislite, če ste pripravljeni kriti veterinarske stroške, saj žival stane. Najpomembneje pa je, da si najdete čas za žival, saj rabijo vzgojo, pozornost in ljubezen. Pogosto so bile odvzete in so izkusile že mnogo žalostnega, zato jim pomagajte, če le zmorete. 

V zavetišču Mala hiša se nahaja veliko psov, ki iščejo dom. Izbiro psa tako lahko prilagodite glede na vaše pogoje in način življenja. Rešeni psi vam bodo hvaležni do konca.

47cfd22442efb5f3848e3546319e5ba2
Nataša Juhnov
Zavetišče Mala hiša.

društvo-za-zaščito-živali-pomurje dzzp-pomurje mala-hiša živali posvojitev