vestnik

Kaj po volitvah pričakujejo gospodarstveniki; pa ganljiva zgodba Beltinčana z multiplo sklerozo 

Nataša Gider, 30. 5. 2018
Osebni Arhiv
Sara Parson
Aktualno

Novi Vestnik je že na prodajnih mestih, tokrat obogaten s prilogo Parlamentarne volitve 2018, ki na 16 straneh prinaša veliko koristnih informacij pred nedeljskimi volitvami.

V njej predstavljamo pomurske kandidate za poslanca v tistih strankah, ki se jim po javnomnenjskih raziskavah, objavljenih v časopisu Večer, obeta uvrstitev v državni zbor, Kaj pričakujejo od nove vlade in poslancev, smo vprašali pomurske gospodarstvenike, kmete, predstavnike občin, nevladnih organizacij, športa, kulture, javnega sektorja, pa tudi naključne mimoidoče. Sklenemo pa z nadvse zanimivim razmislekom gimnazijke Sare Parson o mladih in volitvah.


V Vestniku lahko preberete, kako je z brezposelnostjo v Pomurju in zakaj kljub velikemu številu brezposelnih delodajalcem primanjkuje delavcev.
V Pomurskih lekarnah zapletom kar ni konca, pa tudi zgodba z dobrodelno organizacijo Beli tiger še vednonima epiloga, saj Mitja Šoštarič še sedaj ni dobil denarja, ki ga je zanj na dobrodelnem koncertu zbrala omenjena organizacija.

4b022ece1cf95f5a0fe1f988970f2715
Sašo Bizjak
Mitja Šoštarič in Olga Šoštarič

Pišemo tudi o zapletih pri delitvi denarja za športne programe v občini Tišina. Pa o multipli sklerozi, bolezni s tisočerimi obrazi. Svojo zgodbo je z nami delil bolnik z multiplo sklerozo Aleš Smej iz Beltinec.
V Vestniku najdete intervju z direktorjem podjetja Reflex Igorjem Kržanom, ki je prepričan, da bi se morali sami bolj ceniti, ker da se znamo postaviti ob bok multinacionalkam. Novo vodstvo želi Reflexnajprej stabilizirati, kar naj bi dosegli na vseh področjih do jeseni, potem pa že morajo nastati temelji za nadaljnji razvoj podjetja, pravi.


Vestnik prinaša pregled najpomembnejših športnih dogodkov minulega tedna in še veliko drugega zanimivega branja. Priložena mu je tudi revija Stop.

Vestnik priloga parlamentarne volitve