vestnik

Kako bodo na dan solidarnosti delovali zdravstveni domovi in SBMS?

Vestnik.si, 12. 8. 2023
Jure Kljajić
V ponedeljek bo v Sloveniji dan solidarnosti, ki bo dela prost dan. Kljub vsemu se bodo nekatere storitve izvajale nemoteno.
Aktualno

V ponedeljek bo v Sloveniji dan solidarnosti, ki bo dela prost dan. Kljub vsemu se bodo nekatere storitve izvajale nemoteno, odprte bodo tudi nekatere trgovine. Kako bo v zdravstvu?

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da bo delo v ponedeljek organizirano tako, da bo večina naročenih zdravstvenih storitev opravljena, preostali pa so dobili nove termine, in sicer po 15. avgustu. Vsa nujna stanja bodo obravnavana. 

V zdravstvenih domovih Murska Sobota, Lendava in Ljutomer bo delo potekalo nemoteno in po ustaljenih urnikih ambulant. "Mnenje pristojnih institucij je, da je z vidika zdravstva dan solidarnosti najbolje izkoriščen v opravljanju zdravstvenih storitev, saj tako sodržavljanom pomagamo izpolniti njihove zdravstvene potrebe in preprečimo dodatno podaljševanje čakalnih dob," so sporočili iz soboškega zdravstvenega doma. 

zdms, zdravstveni-dom-murska-sobota, zdravstveni-dom, pedopsihiatrična-ambulanta
Jure Kljajić
Zdravstveni dom Murska Sobota

V Zdravstvenem domu Gornja Radgona bodo delovale ambulante družinske medicine, dispanzerji in specialistične ambulante, otroški šolski dispanzer in ambulante zobozdravstva, zaprti pa bosta ambulanti družinske medicine v Svetem Juriju ob Ščavnici in Apačah. 

dan-solidarnosti zdravstveni-domovi sbms