vestnik

Kako so si v pomurskih občinah izplačevali dodatke za delo med epidemijo? Najbolj radodarni v Občini Ljutomer, najvišje izplačilo direktorju lendavske občinske uprave

Vestnik.si, 18. 2. 2021
Nataša Juhnov
Najvišji delež dodatkov je bil na ljutomerski občini izplačan uslužbencem na delovnih mestih na področju redarstva, civilne zaščite in komunalno vzdrževalnih del.
Aktualno

Lani je 22 pomurskih občin izplačalo za 385.703,67 evrov tako imenovanih koronskih dodatkov. Občini Apače in Veržej nista izplačali nobenih dodatkov, medtem ko je Občina Ljutomer izplačala največ, 115.357,96 evrov.

Zaposleni na pomurskih občinah so bili, tako kot zaposleni v zdravstvu, policiji, službah socialnega varstva in drugih državnih organov, upravičeni do izplačila dodatkov za delo v rizičnih razmerah ter za nevarnost in posebne obremenitve. Z razglasitvijo epidemije je bil namreč izpolnjen eden od pogojev za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah, ki ga opredeljuje kolektivna pogodba za javni sektor. Med prvo epidemijo je vlada z zakonom o interventnih ukrepih za omejitev epidemije covida-19 in njenih posledic za javni sektor uvedla še en dodatek, to je dodatek za nevarnost in posebne obremenitve. Na občinah pa je, kot izhaja iz odgovorov na naša vprašanja, običajno župan kot enega od kriterijev za izplačilo dodatkov zaposlenim sprejel še sklep o oceni ogroženosti za posamezna delovna mesta in opravila v občinski upravi.

Pet najvišjih koronskih dodatkov
Vestnik.si
Izplačilo korona dodatkov

Za primerjavo med občinami smo kot presečni mesec izbrali mesec november. V novembru so najvišji posamični dodatek med pomurskimi občinami po zbranih podatkih izplačali na Občini Lendava, in sicer direktorju občinske uprave 1.162,20 evrov v bruto znesku. Drugi najvišji znesek (839,48 evrov bruto) za mesec november je bil izplačan na moravskotopliški občini enemu od dveh inšpektorjev medobčinske inšpekcije in redarstva, ki ima pristojnosti na območju več goričkih občin. Tretji najvišji znesek je bil izplačan poslovni sekretarki na Občini Radenci, ki je prejela 794,04 evrov bruto dodatka.

Več v novem Vestniku. Kot rečeno, dvaindvajset pomurskih občin je svojim uslužbencem izplačalo za 385.703,67 evrov bruto tovrstnih dodatkov, največ, 115.357,96 evrov bruto, so izplačali na ljutomerski občini. Občini Apače in Veržej lani nista izplačali prav nobenih dodatkov za delo v tveganih razmerah, občine Odranci, Tišina in Sveti Jurij ob Ščavnici pa do dveh zastavljenih rokov niso odgovorile na naša vprašanja.

korona-dodatek pomurje občine izplačilo denar