vestnik

Kakšni tekmi v 2. SNL: Nafta do zmage in Beltinci do točke v zadnjih sekundah!

TK, ABE, 18. 8. 2018
Leon Novak
Cvrtila in Paku sta poživila igro v drugem polčasu. 
Aktualno

Danes so v 3. krogu druge lige bili v akciji tudi nogometaši Nafte in Beltinec. Lendavčani so s 3 : 2 premagali Brda z zadetkom v 90. minuti. Beltinčani so na gostovanju v Dobu pri Roltku v 86. minuti še zaostajali z 2 : 0, nato zadeli, in v 96. minuti izkoristili najstrožjo kazen. Pazite zdaj: prihodnjo nedeljo, 26. avgusta, ob 17. uri bo v beltinski "šumi" tekma - prav med Beltinci in Nafto. Celo v neposrednem televizijskem prenosu.

Nafta je uspešno krenila v novo sezono, saj je v treh uradnih tekmah dosegla tri zmage, vse sicer s tesnim izidom. V prvenstvu je doma premagala Kalcer Radomlje z 1 : 0 in na gostovanju dekanski Jadran z 2 : 1, v 1. krogu Pokala Slovenije pa v Lendavi ugnala še Ankaran Postojno z 2 : 1. Današnje srečanje, ko so v prestolnico bograča prišle Brda, pa ponudilo povsem drugo sliko. Sicer spet zmago Lendavčanov za gol, pa vendar. Po dveh preobratih.



Nafta je začela v postavi: Raduha, Cekovski, Šeruga, Živko, Malešević, Oštrek, Novinič, Vaš, Vinko, Roginić, Zeljko.Sodnik je bil Vojko Goričan.
Potem, ko je v 20. minuti Roginić zapravil najlepšo, pravzaprav edino domačo priložnost v prvem polčasu, so v 35. minuti Brda po hitro izvedenem prostem strelu, ki je presenetil Naftino obrambo, povedla. Zadel je Varga. V lendavskem športnem parku se je zbralo 400 gledalcev, ki se že v prvem polčasu negodovali nad nerazpoloženimi "plavimi".

711fde7dc8d2b8e99f88cefc4b0a797f
Leon Novak
Kapetan gostov Sacha Varga je popeljal Brda v vodstvo.



Že včeraj pa je v prvi tekmi 3. kroga Fužinar v Ravnah premagal sežanski Tabor z 2 : 1. Zanimivost tega srečanja je v tem, da ga je sodil Miran Bukovec iz Lendave, medtem ko je trener Fužinarja Mihael Bukovec iz Kobilja. Še bolj zanimivo je to, da je bil prvi pomočnik Robert Vukan iz Gornje Radgone, ki je še nedolgo tega vihtel zastavico na svetovnem prvenstvu v Rusiji.


V drugem polčasu je Ploj zamenjal Roginića, v slačilnici je ostal tudi kapetan Novinič. Ploj je poskrbel za preobrat. V 65. in 66. minuti je obakrat okroglo usnje spravil v mrežo z glavo po podaji Cekovskega.

b440f207764fbd44d9660ef3cb61bc78
Leon Novak
Nafta je bila dosti boljša in konkretnejša v drugem polčasu.


Klepač je nato v 83. minuti izenačil na 2 :2. Bil je samostojni prodor, ki mu je sledil strel z zunanjim delom stopala v daljši zgornji kot domačih vrat. Nafta je vse sile uprla v napad, kar se je obrestovalo: za zmago s 3 : 2 je v 90. minuti zadel Cvrtila, še en rezervist.

26b7b9dd1d269bc818cc67c0d71fb899
Leon Novak
Dino Cvrtila je dosegel zmagoviti gol v 90. minuti.

Domači strateg Franc Frild je očitno imel srečno roko pri menjavah.

Beltinci so z eno zmago (v Biljah z 1 : 0) in enim porazom (doma proti Rogaški 1 : 2) ter 3 točkami na 10. mestu odšli v goste k Roltku Dob, ki je bil do današnje tekme na 6. mestu s 4 točkami (ena zmaga in en poraz).
Trener Beltinčanov Zlatko Gabor je na zelenico poslal naslednje enajsterico: Zver, Apatič, Lukač, Šumak, Bertalnič, balažic, Trtenjak, Kristl, Raduha, Ciglarič, Mauko. Pravico je delil Nejc Kajtazović. Nogometašem iz legendarne beltinske "šume" ni kazalo prav dobro, saj so v 22. minuti zaostajali z 2 : 0, - mrežo gostov sta zatresla Mlakar in Petrci. Povrh vsega se je se je že v 15. minuti poškodoval eden od njihovih stebrov, defenzivni igralec Lukač. Vse do 86. minute je kazalo na zmago domačih, a je za znižanje na 2 : 1 priložnost izkoristil Šumak. Tekla je že šesta minuta sodnikovega podaljška, ko je Kajtazović pokazal na najstrožjo kazen za "žute". Odgovornost je prevzel Trstenjak in sprožil za 2 : 2. Veselje gostov je bilo nepopisno.

nogomet Nafta 1903 beltinci 3. krog 2. SNL