vestnik

Kakšni vozniki so Prekmurci?  

M.V., 14. 6. 2019
Osebni Arhiv
Ambasadorji prometne varnosti, člani Športnega kluba Pomurje deset in direktor OE Murska Sobota Zavarovalnice Triglav Sandi Štefan Flisar
Aktualno

S preventivno akcijo Skupaj za prometno varnost v Triglavu raziskujejo, kakšni vozniki smo Slovenci  

»Prekmurci smo bili v zadnjih treh letih skupaj s Posavci in Novogoričani na repu po številu prometnih nesreč. Tako namreč kažejo naši podatki iz naslova zavarovanja avtomobilske odgovornosti in tega, kje so bile te police sklenjene, praviSandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav.



Vozniške spretnosti lahko preizkusite na simulatorju varne vožnje
Simulator, ki so ga v zavarovalnici Triglav razvili skupaj z zagonskim podjetjem Nervtech, ponuja nekaj različnih scenarijev vožnje, vsak od njih pa vključuje posamezne potencialno nevarne situacije. Nekaj izmed njih jih bodo lahko preizkusili tudi vozniki na Turneji mobilnosti, na kateri preverjajo tudi, kako na vožnjo vplivajo moteči dejavniki, kot so na primer mobilni telefoni. Vsako vožnjo spremlja inštruktor varne vožnje, ki po koncu voznika opozori na njegove najpogostejše napake in mu svetuje, kako lahko izboljša varnost svoje vožnje.
Prekmurci lahko svoje vozniške spretnosti preizkusijo na simulatorju varne vožnje v nakupovalnem centru Mercator centru Murska Sobota, in sicer danes - vse do večera.
Skupna prizadevanja za varnost v cestnem prometu so podprli tudi eni izmed ambasadorjev projekta po Sloveniji, člani Športnega kluba Pomurje deset.

335445b2dc6bb16825c180244ad5819c
Osebni Arhiv
Obiskovalci centra lahko svoje vozniške spretnosti preizkusijo pod budnim očesom izkušenega inštruktorja Sandija Štepca.


Nad prehitre voznike v Moravskih Toplicah
Pod okriljem akcije Skupaj za prometno varnost v Zavarovalnici Triglav sicer umirjanju prometa namenjajo veliko pozornosti. Skupaj s slovenskimi občinami in podjetjem Sipronika so tako v zadnjih treh letih postavili že 44 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. V lanski sezoni se je delež prehitrih voznikov na dvanajstih izbranih odsekih v povprečju znižal za dobrih 5 odstotkov, v posameznih krajih, kjer so javnost še dodatno ozaveščali s pomočjo lokalnih radijskih postaj, pa tudi za več kot 7 odstotkov.
V letošnjem letu so s prikazovalnikom »Vi vozite« opremili še nevarni odsek na lokalni cesti v naselju Bogojina v Občini Moravske Toplice, ki predstavlja šolsko pot do bližnje osnovne šole (OŠ Bogojina) in tamkajšnjega vrtca. Že v prvem tednu postavitve prikazovalnika se je delež prehitrih voznikov na tem odseku, kjer je hitrost omejena na 30 km/h, zmanjšal za 10 odstotkov.

a9429ab82e5e19c5072b6c345088b6da
Osebni Arhiv
Za volan simulatorja je sedel tudi direktor OE Murska Sobota Zavarovalnice Triglav Sandi Štefan Flisar.


Osebni Arhiv
V Triglavu na Turneji mobilnosti s pomočjo sodobnega DRAJV simulatorja testirajo, kakšni vozniki so v različnih slovenskih regijah-
simulator varne vožnje zavarovalnica triglav