vestnik

Kar pet zlatih priznanj v roke murskosoboške učenke

M.V., 17. 6. 2021
OŠ II Murska Sobota
Zarja Huber je v tem šolskem letu osvojila kar pet zlatih priznanj.
Aktualno

Zarja Huber, učenka 9. a razreda OŠ II Murska Sobota, je v letošnjem šolskem letu blestela na več področjih.

Osvojila je kar 5 zlatih priznanj – zlato Cankarjevo priznanje v znanju iz slovenščine (mentorica Sabina Oletič), zlato priznanje iz angleščine (mentorica Simona Šooš), iz matematike (mentorica Mateja Trplan ), zgodovine (mentor Franc Vogrinčič) in geografije (mentorica Marinela Pap) - in tako navdušila z znanjem. Kljub temu da je šolanje dalj časa potekalo na daljavo, učenki ni zmanjkalo volje in motivacije za učenje. Potovanje med znanjem na več področjih ji je bilo v veselje in dobra popotnica za uspešno nadaljevanje naprej.

Ker učenka v prostem času zelo rada bere, ji pisanje spisa nikoli ni predstavljalo večjih ovir. V spisu je s kritičnim razmišljanjem o prebranem literarnem delu, subjektivnim pogledom na dano temo in ustreznim književnim znanjem osvojila zadostno število točka in si priborila zlato Cankarjevo priznanje. »S pripravami na tekmovanje smo začeli na začetku šolskega leta, knjiga pisatelja Mateta Dolenca Kako dolg je čas je vsebinsko mnogoplastna in zahtevna, zato smo jo brali in interpretirali postopoma, šolanje na daljavo pa nam je prineslo še dodaten čas za temeljito analizo in tudi večkratno branje. Navodila za pisanje besedila niso samo odgovori na vprašanja, ampak opredeljujejo temo, o kateri naj bi tekmovalci pisali samostojno, inovativno in prepričljivo. Veseli smo, da smo uspeli tudi na tem področju,« je ob tem povedala mentorica in razredničarka Sabina Oletič.

OŠ II MS
Ines Baler
"Veseli smo, da smo uspeli tudi na tem področju," je ob tem povedala mentorica in razredničarka Sabina Oletič.

Na samem vrhu najboljših učencev

Poleg znanja iz slovenščine je učenka dokazala, da zmore tudi zahtevne naloge iz matematike, logično razmišljanje in reševanje matematičnih nalog iz vsakdanjega življenja, da ji ne primanjkuje znanja na družboslovnem področju, pa je pokazala tudi pri geografiji in zgodovini, kjer je bilo potrebno podrobno znanje iz obsežne literature.

Na državnem tekmovanju v znanju iz angleščine so morali učenci prebrati knjigo v angleškem jeziku in s pisnim sestavkom ter rabo jezika dokazati višji nivo znanja. Učenka je na državnem tekmovanju pristala na samem vrhu najboljših učencev. Velja pa tudi izpostaviti, da je učenka na državnem tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni pod mentorstvo učiteljice Hedvige Kovač osvojila še srebrno priznanje.

»Letošnje šolsko leto je bilo precej drugačno, saj se je spremenil tako način šolanja in ocenjevanja kot tudi potek tekmovanj. Priprave na vsa tekmovanja so bile naporne in včasih dolgotrajne, a sem vseeno vesela, da sem se ob njih veliko naučila. Upam, da mi bo to znanje prišlo prav tudi v nadaljnjem šolanju v Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru in da bo naslednje leto čim bolj normalno,« pravi Zarja.

"Zlata priznanja so nam v ponos in dobra motivacija za delo naprej," sporočajo njeni mentorji.  

zarja-huber priznanja