vestnik

(Kasaške dirke) Med bivšimi gimnazijci slavil Vito Šadl

Miha Šoštarič, 10. 10. 2022
Miha Šoštarič
Kasaške dirke v Ljutomeru.
Aktualno

Na zadnjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru so člani domačega kasaškega kluba zabeležili štiri zmage.

Sončna nedelja je na ljutomerski hipodrom privabila več kot 500 ljubiteljev kasaškega športa, ki so spremljali zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji. Organizatorji so pripravili šest preizkušenj, znova pa so bili v ospredju člani domačega kluba, ki so dobili štiri preizkušnje. Izmuznila se jim med drugim zmaga v spominski dirki Ludvika Slaviča st., ki jo je dobila štiriletna Olja z Viktorjem Dolinškom iz Ljubljane.

kasaške-dirke, ljutomer
Miha Šoštarič
Kasaške dirke v Ljutomeru.

Spominska dirka Vlada Plohl, nastopili so dvoletni kasači, je pripadla Libby z Darkom Sodcem iz Logarovcev, v konkurenci 3- do 8-letnih kasačev z zaslužkom do 1.000 evrov je slavila Leona B z Rokom Bruncem iz Veržeja, med 3- do 14-letnimi kasači z zaslužkom do 10.000 evrov je bila najhitrejša zmagovalka letošnjega kasaškega derbija Maya Viva z Jankom Sagajem iz Ključarovcev, dirko nekdanjih dijakov ljutomerske gimnazije pa sta dobila Ciara KP in Vito Šadl iz Veržeja. V zadnji preizkušnji na ljutomerskem hipodromu v tej sezoni je slavil Christofaro San z Milanom Žanom iz Komende.
Na tokratnih kasaških dirkah so se poslovili od 14-letnega kasača Danteja MS, ki je v lasti družine Brunec iz Veržeja. V karieri je zabeležil 13 zmag, 9 drugih in 13 tretjih mest, zaradi starosti pa v prihodnji sezoni ne sme več nastopati
kasaške-dirke ljutomer