vestnik

Katera bo nova vinska kraljica radgonsko-kapelskih goric?

Vestnik, 11. 1. 2020
A. Nana Rituper Rodež
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vinogradniki radgonsko-kapelskih goric so objavili razpis za novo, že 12. društveno vinsko kraljico, ki bo za obdobje dveh let nasledila trenutno kraljico Katjo Klobasa.

Od leta 2003 v Društvo vinogradnikov radgonsko-kapelskih goric izbirajo društveno vinsko kraljico, ki jo običajno kronajo na tradicionalnem vinogradniškem plesu v začetku aprila. 

Kandidatke oziroma predlagatelji morajo zato prijave poslati najpozneje do 15. februarja letos na društveni naslov, prijava pa mora vsebovati ime, priimek, stalni naslov, kraj rojstva, telefonsko številko, elektronski naslov, podatke o izobrazbi ter kratek življenjepis kandidatke. 

6016ea30612ddffdf7422cab288c3488
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Ker pa gre za razpis, so seveda določeni tudi pogoji, in sicer mora biti kandidatka stara med 18 in 28 let, mora biti državljanka Republike Slovenije in mora biti neporočena, prav tako mora imeti ustrezno znanje o vinih in slovenskem vinogradništvu. Kot so še dodali v razpisu, mora imeti vozniški izpit in mora obvladati vsaj en svetovni jezik. Kandidatke, ki bodo izpolnjevale te pogoje, bodo pozvane na predstavitev pred posebno komisijo, izbrana kandidatka pa bo dve leti zastopala vinogradnike iz občin Gornja Radgona, Radenci, Apače in Sveti Jurij. 

radgonsko-kapelske-gorice vinska-kraljica