vestnik

(KAVČ #1) Po koncu kariere je prejel skoraj štirimestno število sporočil in klicev. "Šele takrat se zaveš, šment, res si pustil nek pečat," tako Žiga Kous

I. B., 8. 8. 2024
Jure Kljajić
Kavč - Žiga Kous.
Aktualno

Čas je, da vam predstavimo premierno epizodo Vestnikovega podkasta, ki smo ga poimenovali Kavč.

Kot prvi je na kavč sedel dolgoletni nogometaš Žiga Kous, ki je pred kratkim na klin obesil kopačke. Po krajšem premoru in oddihu je postal pomočnik športnega direktorja pri Nogometni šoli Mura. V podkastu nam je povedal marsikaj zanimivega, razkril je, kdaj je začel razmišljati o koncu profesionalne nogometne kariere, kako se je soočil s spremembo vsakdanjika ter za kako velik preskok gre pri opravljanju nove funkcije.

kavč, podkast, žiga-kous
Jure Kljajić
Kavč - Žiga Kous.

Prav tako je Kous spregovoril o tem, katere so zdaj njegove naloge. "Partnerka mi pravi, da me zdaj več časa ni doma, kot ko sem profesionalno igral nogomet, tako da se bom moral malo zamisliti oziroma našim direktorjem povedati, če mi lahko skrajšajo delovnik," se je pošalil med drugim. Povprašali smo ga tudi o odzivih in pohvalah, ki jih je prejemal po odločitvi o koncu. "Nisem pričakoval takšne podpore. Sporočil in klicev je bilo ogromno, enkrat sem jih malo preštel in skoraj bi prišlo do štirimestne številke. Bil sem zelo presenečen, iz cele Slovenije so prihajali izrazi podpore, čestitke in šele takrat se zaveš, šment, res si pustil nek pečat." 

Celoten pogovor si lahko ogledate spodaj. Iz njega boste izvedeli tudi, ali je bilo našemu prvemu sogovorniku kdaj žal, da ni zaigral v tujini, ali ga lahko v prihodnje pričakujemo v medijskih vodah, s kratko igrico pa smo osvetlili najbolj pomembne dogodke v njegovi karieri. 

Podkast Kavč je dostopen tudi na platformah Spotify, Apple Music in SoundCloud

Jure Kljajić
Kavč - Žiga Kous.
podkast kavč žiga-kous premiera