vestnik

(KAVČ #7) Urška Fartelj je prepričana, da je kuhanje enostavno, če so ti jasni procesi priprave hrane

Petra Kranjec Milanov, 19. 9. 2024
Vestnik.si
Vestnikov podkast Kavč z gostjo Urško Fartelj
Aktualno

V našem podkastu smo tokrat gostili avtorico izjemno priljubljenega kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno in avtorico več kuharskih uspešnic Urško Fartelj, zato ni treba posebej poudarjati, da se je pogovor vrtel predsem o kuhanju in hrani.

Vsi poznamo tisto mučno vprašanje: Kaj bomo pa danes kuhali? Ko zmanjka idej, je v današnjem svetu ena od najbolj priročnih rešitev, da za kakšno idejo, receptom pobrskamo po spletu. Kulinarični blog 220 stopinj poševno Urške Fartelj je nedvomno eno od tistih spletnih mest, kjer mnogi iščejo inspiracijo, enako velja za njene kuharske knjige – štiri je izdala doslej -, saj so vse med najbolj prodajanimi knjigami pri nas. Zato ni presenetljivo, da je gostja našega tokratnega Kavča ena najbolj prepoznavnih Pomurk po vsej Sloveniji.

Kje pa sama išče ideje, ko se loteva priprave receptov za svoj blog, nas je zanimalo. Je pri tem popolnoma prepuščena svojemu navdihu ali mora upoštevati želje naročnikov, s katerimi sodeluje pri svojem poslu.

vestnik, podkast, kavč, urška-fartelj, 220-stopinj-poševno
Vestnik.si
Vestnikov podkast Kavč z gostjo Urško Fartelj

Podkast Kavč je dostopen tudi na platformah Spotify, Apple Podcast, SoundCloud in Amazon Podcast. 

Kdor spremlja njen blog, zdaj že dobro pozna njeno domačo kuhinjo, ki je tudi studio, pisarna in še kaj obenem. Nima zadržkov, da neznane ljudi spusti v intimo svojega doma, in tudi nam je zaupala kar nekaj podrobnosti iz njihovega družinskega življenja. Da ji je družina na prvem mestu, večkrat poudarja in tudi pri pripravi jedi ji je eno od glavnih vodil, da so recepti družini prijazni. Zato smo jo med drugim vprašali, kako se lotiti priprave obrokov, da jih bodo z užitkom pojedli tudi otroci oziroma kako je ona pri svojih otrocih dosegla, da pojedo kaj takega, nad čimer drugi vihajo nos. Pri tem pa nam je tudi pojasnila, zakaj si sama ne bi upala sestavljati šolskih jedilnikov.

V pogovoru na kavču nam je povedala tudi, kako ji pri njenem kuharskem delu in poslu koristi znanje, ki ga je pridobila v šoli in na fakulteti, pri čemer je zanimivo, da po poklicu ni kuharica. Če boste pozorno prisluhnili celotnemu pogovoru, pa boste gotovo izvedeli še kaj takega, kar vam bo prišlo prav, ko se boste spet sami znašli v kuhinji.

podkast kavč urška-fartelj 220-stopinj-poševno pogovor