Slišali boste lahko, da je v gostinstvu začel delati kot študent, ko je opravljal priložnostna dela. Sprva si je denar služil kot natakar, nato pa je začel spoznavati barsko kulturo in svet mešanih pijač. Zanimati so ga začele tehnike, triki in recepture. Njegova radovednost je naraščala, zato je ogromno prostega časa namenil odkrivanju in iskanju praktičnih rešitev, kako realizirati ideje za koktajle. Obiskoval je tudi mednarodno šolo za barmane in si znanje med drugim pridobival v prestolnici Južnoafriške republike, Cape Townu. Želja po novih izkušnjah mu je med drugim prinesla tudi prvi polet z letalom.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBožično darilo soboške občine: Zvišanje komunalnega prispevka in močan udarec za tiste, ki "sedijo" na praznih parcelah
Mestni svet murskosoboške občine na predpraznični seji sprejel, kar nekaj pomembnih odločitev, ki bodo imele finančne učinke.
Na Portugalskem je na svetovnem prvenstvu skupno nastopilo 70 barmanov, Prekmurec je tekmoval v skupini enajstih tekmovalcev. Prejeli so seznam, katere sestavine mora vsebovati koktajl, in začel se je razvoj pijače, s katero se je predstavil. Največji izziv mu je bilo iskanje posameznih pijač, saj kot pravi, pri nas vseh ni bilo mogoče dobiti. S pomočjo znancev je naposled dobil vse sestavine, nato pa začel ustvarjati. Proces je trajal tako dolgo, dokler ni bil povsem zadovoljen. Kot nam je povedal, je osnova koktajla, s katerim se je predstavil, mezcal oziroma prekajena tekila. Inspiracijo je črpal iz domačega okolja in se spominjal, kako so v preteklosti sosedje na druženjih šunko poplaknili z žganjem. Tako je bila osnova njegove pijače kombinacija prekajenosti in zeliščnih okusov, poimenoval pa jo je »kmečki večerni ritual«. Del priprave koktajla je tudi zgodba in nad to so bili sodniki navdušeni, Škafar pa je pred njimi spregovoril v prekmurščini in jim pred okušanjem zaželel »boug živi«.
Benjamina Škafarja lahko občasno najdete v kakšnih pomurskih lokalih, saj z nekaterimi sodeluje pri pripravi pijač, sicer pa pravi, da dober glas seže v deveto glas in ga ljudje največkrat najdejo na podlagi priporočil.
V podkastu Kavč je spregovoril tudi o pivski kulturi v regiji in o tem, kakšen okus imajo Prekmurci, postregel pa je tudi z receptom in postopkom za pripravo prazničnega koktajla, ki ga lahko vsak naredi doma. Tako v alkoholni kot brezalkoholni različici. Kakšen je, si poglejte na naših platformah, kjer je prav tako razkril nekaj trikov, s katerimi si lahko pripravo pijač olajšamo, če nimamo profesionalne opreme.