vestnik

(KAVČ#5) Bi se Damjan Anželj na naslednjih volitvah spustil v boj proti Aleksandru Jevšku? "S tem ne bi imel težav," pravi župan

Rok Šavel, 5. 9. 2024
Jure Kljajić
Damjan Anželj je gostoval na našem Kavču.
Aktualno

Na našem kavču je gostoval Damjan Anželj, župan edine mestne občine v regiji, ki se je leta 2022 kot politični novinec zavihtel na čelo murskosoboške občine. Z županom smo spregovorili o aktualnem dogajanju v občini, o investicijah in političnem vzdušju v mestnem svetu.

Soboški župan nam je v sproščenem pogovoru zaupal, da si bo s ponosom ogledal nastop mlajšega sina Bineta, ki je bil vpoklican v slovensko nogometno reprezentanco do 19 let in da še zmeraj upa na sofinancerska sredstva za dograditev tribun na stadionu Fazanerija. Sicer pa je izredno zadovoljen nad dinamiko del pri prenovi Noršinske ulice, saj dela potekajo hitreje od postavljenega terminskega plana. Župana smo povprašali tudi, kako napreduje murskosoboška vzhodna obvoznica in ali verjame, da se lahko že prihodnje leto prične gradnja, kot napovedujejo pristojni.

župan, moms, damjan-anželj
Jure Kljajić
Damjan Anželj je gostoval na našem Kavču.

"Skeptičen sem glede te optimistične časovnice, čeprav bi si to seveda vsi želeli. Na državni in na naši strani še vedno poteka odkup zemljišč, ampak je še zmeraj problem sebeborski zadrževalnik. Upam, da bi mogoče v naslednjih dveh, treh letih, do realizacije projekta zares prišlo," odgovarja Anželj. Pravi, da je po letošnjih proračunskih rezih zadovoljen s finančnim stanjem občine hkrati pa, da letos ne bo rebalansa, kar pomeni, da so pravilno načrtovali proračun. "Smo likvidni in vse investicije, ki jih trenutno peljemo, smo sposobni financirati," je poudaril župan in napovedal, da bo naslednja seja mestnega sveta na sporedu še ta mesec. Na njej bodo obravnavali med drugim uskladitev višine komunalnega prispevka, v mestni občini pa razmišljajo tudi o drugačni obdavčitvi nepozidanih zemljišč.

Celoten pogovor si lahko ogledatev v priloženem posnetku, kjer boste med drugim slišali še, kako Anželj sodeluje v koaliciji s Svobodo in ali bi se pomeril proti Aleksandru Jevšku za župana soboške občine na prihodnjih lokalnih volitvah. O volitvah, ki bodo na sporedu leta 2026, sicer pravi, da še ne razmišlja, a obenem priznava, da je en mandat " morda res premalo za nek viden premik."

župan, moms, damjan-anželj
Jure Kljajić
Damjan Anželj je gostoval na našem Kavču.

Podkast Kavč je dostopen tudi na platformah Spotify, Apple Music in SoundCloud.

kavč podkast vestnikov-kavč pogovor damjan-anželj mestna-občina-murska-sobota