Na ocenjevanju je sodelovalo 17 prijaviteljev z 31 divjačinskimi salamami. Te je ocenila strokovna komisija, ki so jo sestavljali Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje-Miklavž, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Igor Kustec, Panvita Mir in Zdenka Tompa. Predsednik komisije Čuš je po pokušini dejal, da se je kvaliteta salam močno dvignila. "Za izdelavo je bilo uporabljeno odlično meso slovenske divjadi. Seveda pa brez znanja in zagnanosti sodelujočih ne bi nastali tako odlični izdelki. Z njimi so naredili velik korak za promocijo divjačinskega mesa in z njim povezane gastronomije. Pričakujem, da bo na tretjem ocenjevanju divjačinskih salam sodelovalo še več ljubiteljskih izdelovalcev s še več odličnimi vzorci," je pojasnil.
Posebno priznanje Prvak sejma Lov za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je pridelal Dušan Bevk za salamo divjega prašiča.
Prejemniki zlatih medalj
- Dušan Bevc, Debenec (salama divjega prašiča, jelenova salama)
- Jože Bevc, Debenec (jelenova salama)
- Blaž Dular, Hruševec (jelenova salama)
- Anton Gajšek, Loka (salama divjega prašiča - 70 % in 80 %)
- Primož Gajšek, Loka (jelenova salama)
- Kmetijska zadruga Tolmin (salama divjega prašiča, jelenova salama)
- Hubert Kordež, Podjuna (jelenova salama, salama od gamsa, salama divjega prašiča)
- Marjan Krajnc, Kalce (divjačinska salama - damjak, salama divjega prašiča, divjačinska salama špeharica - divji prašič 40 %, damjak 20 %)
- Sebastijan Lipec, Radeče (jelenova salama)
- Mesnica, Simon Šemrov, Zgornje Jezersko (jelenova salama, gamsov salamin)
- Martin Šeštanj, Stražgonjca (divjačinska salama - 60 %, divji prašič, jelen - 20 %)
- Tone Tratnjek, Črešnjevci (salama Anton-jelenova salama, salama Kaja-jelenova salama, salama Mojca-jelenova salama)
Posebno priznanje Prvak sejma Lov za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je pridelal Dušan Bevk za salamo divjega prašiča.
Prejemniki zlatih medalj
- Dušan Bevc, Debenec (salama divjega prašiča, jelenova salama)
- Jože Bevc, Debenec (jelenova salama)
- Blaž Dular, Hruševec (jelenova salama)
- Anton Gajšek, Loka (salama divjega prašiča - 70 % in 80 %)
- Primož Gajšek, Loka (jelenova salama)
- Kmetijska zadruga Tolmin (salama divjega prašiča, jelenova salama)
- Hubert Kordež, Podjuna (jelenova salama, salama od gamsa, salama divjega prašiča)
- Marjan Krajnc, Kalce (divjačinska salama - damjak, salama divjega prašiča, divjačinska salama špeharica - divji prašič 40 %, damjak 20 %)
- Sebastijan Lipec, Radeče (jelenova salama)
- Mesnica, Simon Šemrov, Zgornje Jezersko (jelenova salama, gamsov salamin)
- Martin Šeštanj, Stražgonjca (divjačinska salama - 60 %, divji prašič, jelen - 20 %)
- Tone Tratnjek, Črešnjevci (salama Anton-jelenova salama, salama Kaja-jelenova salama, salama Mojca-jelenova salama)
- Miran Zupančič, Mengeš (divjačinska salama - 8-letna košuta)