vestnik

Kinološko društvo Murska Sobota prejelo odlikovanje

Vestnik.si, 25. 11. 2023
Tamara Brumen
Pokrajinski center nevladnih organizacij - MCP odlikoval Kinološko društvo Murska Sobota
Aktualno

Pokrajinski center nevladnih organizacij - MCP je odlikoval Kinološko društvo Murska Sobota.

Davorin Maglica, predsednik murskosoboškega kinološkega društva, je prejel v znak zahvale za dolgoletno uspešno angažiranje kinološke organizacije v pomurski regiji odlikovanje Pokrajinskega centra nevladnih organizacij - MCP, ki mu ga je izročil vodja Aleš Potočnik. Ob tej priložnosti gre posebna zahvala tudi predanemu kinološkemu inštruktorju in uspešnemu vzrediteljev nemških ovčarjev Dušanu Lukaču in mladi inštruktorski pomoči Rajku Korošaku, vključno s tajnico Laro Varga.   
Na letošnjih zaključnih kinoloških izpitih poslušnosti po programu IPS B-BH, ki jim je sodil kinološki sodnik Ivan Polesnik, se je preizkusilo kar deset kinoloških timov, ki so pokazali solidno socializacijo in pridnost pri uboganju ukazov svojih vodnikov. Še posebna sreča se je pa nasmehnila dveletni labradorki Samari iz Mladinskega centra Prlekije, ki je dosegla vseh možnih 60 točk. Samara se sicer šola tudi za reševalno psičko.

pokrajinski-center-nevladnih-organizacij, mcp, kinološko-društvo-murska-sobota
Tamara Brumen
Pokrajinski center nevladnih organizacij - MCP odlikoval Kinološko društvo Murska Sobota

"Kinologija ima neprecenljivo pozitivno vrednost in poslanstvo za mlade kot tudi vse generacije, zato kinološke organizacije v Pomurju, vključno s KD Murska Sobota vabijo lastnike, vodnike in njihove štirinožne prijatelje, da se jim z veseljem pridružijo pri njihovih vseh nadaljnjih treningih in  ostalih spremljajočih aktivnostih," je zapisala Tamara Brumen. 
kinološko-društvo-murska-sobota pokrajinski-center-nevladnih-organizacij odlikovanje