vestnik

Kmalu razširitev žarnega zidu

R. K., 2. 10. 2021
Rok Šavel
Na mestnem pokopališču se v kratkem obetajo številne težko pričakovane investicije. Foto Rok Šavel
Aktualno

Na do sedaj prazni zelenici na mestnem pokopališču v Murski Soboti nastaja dolgo pričakovani prostor za raztros pepela.

Mestna občina Murska Sobota je posel, težak 85 tisoč evrov, zaupala javnemu podjetju Komunala, ki upravlja pokopališče in opravlja tudi pogrebno dejavnost. Investicija bo po zagotovilih mestne občine končana do konca oktobra. Ob tem občina že nekaj časa načrtuje tudi razširitev žarnega zidu, saj na obstoječem skorajda ni več prostora.

Kot so nam potrdili v mestni upravi, so že začeli postopke za pridobitev gradbenega dovoljenja, temu pa bo takoj sledila izvedba javnega naročila za izbiro najugodnejšega izvajalca del. »Glede na trajanje vseh predhodnih postopkov je gradnja dodatnega žarnega zidu predvidena v letu 2022,« pravijo. 
Komunala je že spomladi odkupila nekdanjo okrepčevalnico Kaja in pripadajoče zemljišče za namen izvajanja pogrebne službe. Nepremičnini sta bili na podlagi cenitve odkupljeni za dobrih 157 tisoč evrov, trenutno poteka preurejanje notranjosti objekta. »Pisarniški prostor za izvajanje pogrebne dejavnosti bo nared najpozneje do konca leta, ureditev prostora za cvetličarsko dejavnost pa se predvideva v naslednjem letu. Objekt kot celoto bomo urejali postopoma, glede na finančne zmožnosti,« nam je pojasnil Tomislav Zrinski, direktor Komunale.

žarni-zid murska-sobota pokopališča