vestnik

Spet poteka akcija sterilizacij in kastracij

Vestnik.si, 2. 1. 2024
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Med 1. januarjem in 29. februarjem na vseh veterinarskih ambulantah v Pomurju, Moškanjcih in Ormožu poteka akcija sterilizacij in kastracij.

Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja, da je dolžnost lastnikov živali, da preprečijo nekontrolirano razmnoževanje. "Skrbnik  hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali." Pri tem so navedli, da se to, če imamo več kot pet odraslih hišnih živali iste vrste več kot 30 dni, šteje kot gojitev hišnih živali. Torej kot dejavnost, ki jo je treba prijaviti. 



Akcija sterilizacij in kastracij zagotavlja 20-odstotni popust na ceno storitve. Društvo še navaja, da so lastnikom živali pripravljeni pomagati, če se mačke ne pustijo prijeti. "Imamo za ta namen primerne pasti, živolovke, v katero se mačka ujame in se nepoškodovana odpelje na poseg," so dejali in poudarili, da je ubijanje mladičev kaznivo ter nehumano. 

Na društvo se lahko obrnete tudi, če nimate kletke za transport živali ali prevoza. Dobite jih ja 070 879 212 ali na 040 736 313. 

Za sterilizacijo ali kastracijo živali se je potrebno pri izbrani veteranski ambulanti naročiti. 

društvo-za-zaščito-živali-pomurje akcija-sterilizacij-in-kastracij