vestnik

Knapi pobegnili z dna

Š. U., 13. 8. 2018
Igor Napast
Knapi so ustavili Prekmurce, ki se niso vdali vse do konca.
Aktualno

Razburljivo na zadnji tekmi 4. kroga prve nogometne lige, Mura izgubila v Velenju.

Na zadnji tekmi 4. kroga prve nogometne lige so Velenjčani le prišli do prve zmage v tej sezoni in pobegnili z dna lestvice. Doma so s 3:2 (2:1) ugnali Muro. Ta je imela tudi nekaj smole, dovolj za prvi poraz novincev med prvoligaši. Rudar je začel izvrstno in hitro povedel z dvema goloma. Že v šesti minuti je Pišek izvedel prosti strel z desne strani, žoga je letela mimo številnih nogometašev v kazenskem prostoru in tudi mimo presenečenega vratarja Šafarića. V 12. minuti pa je z leve strani lepo podal Hrubik, pred vrati pa je najvišje skočil Tučić in z glavo zadel za 2:0.


V nadaljevanju je prevladovala Mura in v 32. minuti je domači vratar le klonil, saj ga je z nizkim strelom z roba kazenskega prostora premagal Sirk. V 38. minuti so se Sobočani veselili še izenačenja, a prehitro, saj so sodniki nov zadetek Sirka razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 44. minuti so muraši dosegli še en gol, takrat Kouter, a tudi tega so sodniki upravičeno razveljavili zaradi ofsajda.


V uvodu drugega polčasa so Velenjčani spet pobegnili za dva zadetka. Radić je zatresel prečko, odbita žoga pa se je, ko je že ležal na tleh, odbila nazaj do njega in z glavo jo je spravil v mrežo. V 81. minuti so gosti zmanjšali zaostanek, ko je Tučić storil prekršek za enajstmetrovko, Sirk pa je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni. Ni še bilo konec, nogometaš Mure Kouter je v zadnji minuti zadel prečko.
Vrstni red po 4. krogu: Maribor 10 točk, Domžale 9, Aluminij 6, Mura, Olimpija in Gorica po 5, Rudar 4, Celje in Krško po 3, Triglav 2.

Mura : Velenje