vestnik

Koalicija naj bi Zorčiča seznanila s podpisi za predlog njegove razrešitve. Namesto njega Jožef Horvat?

Vestnik, STA, 5. 5. 2021
STA
Vodje poslanskih skupin koalicije naj bi predsednika DZ Igorja Zorčiča danes seznanili s 47 poslanskimi podpisi, ki so jih zbrali za ponovno vložitev predloga za njegovo razrešitev.
Aktualno

Vodje poslanskih skupin koalicije naj bi predsednika DZ Igorja Zorčiča danes seznanili s 47 poslanskimi podpisi, ki so jih zbrali za ponovno vložitev predloga za njegovo razrešitev. Z njim naj bi se pogovorili in mu dali možnost, da odstopi, sicer bodo predlog vložili v postopek DZ. Zorčič v sredo vprašanja o možnosti odstopa ni komentiral.

Zorčič je namreč tudi po izstopu iz SMC in vstopu v poslansko skupino nepovezanih poslancev ostal na funkciji predsednika DZ. Koalicija je konec marca predlagala njegovo razrešitev, a je na tajnem glasovanju v DZ za to glasovalo 45 poslancev, eden premalo. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je že tedaj napovedal nov poskus. Če bodo tokrat uspešni, bo najverjetneje kandidat za novega predsednika vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, ki so ga omenjali že ob prvem poskusu Zorčičeve razrešitve.

Zorčič je v torek za STA povedal, da o podpisih za njegovo razrešitev še ni obveščen. Vprašanja o morebitnem odstopu pa ni komentiral. Potem ko ga bo koalicija danes seznanila s podpisi, si utegne še vzeti čas za razmislek. Tako danes ni nujno pričakovati razpleta, torej odstopa, predloga za Zorčičevo razrešitev ali predloga za Horvatovo kandidaturo.

dz koalicija predsednik razrešitev
Kaj zdaj berejo drugi