vestnik

Kolesarski turizem tudi v Pomurju ponuja pravo doživetje

Damjana Nemeš, 3. 5. 2024
Ride Goričko
Tudi raziskovanje pomurske pokrajine s kolesom je lahko za vsakega, ki mu je tak način blizu, pravo doživetje, le najti mora najboljšo možnost zase.
Aktualno

Kolesarjenje, ki v zadnjih letih postaja pri vseh generacijah čedalje bolj priljubljena aktivnost v naravi, nam omogoča, da odkrivamo tudi takšne kotičke, ki morda ostanejo običajnemu turistu skriti.

Slovenija in z njo Pomurje je s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi čedalje bolj priljubljena destinacija med turisti iz vsega sveta. V enem dnevu lahko – morda res bežno – spoznamo Panonsko nižino, se zapeljemo mimo Alp ter se ob koncu dneva še okopamo v našem morju. Če pa želimo razgibano slovensko pokrajino doživeti bolj pristno, je ena od možnosti za to raziskovanje s kolesom. Kolesarjenje, ki v zadnjih letih postaja pri vseh generacijah čedalje bolj priljubljena aktivnost v naravi, nam omogoča, da odkrivamo tudi takšne kotičke, ki morda ostanejo običajnemu turistu skriti.



Tudi raziskovanje pomurske pokrajine s kolesom je lahko za vsakega, ki mu je tak način blizu, pravo doživetje, le najti mora najboljšo možnost zase. Regija ponuja tako kolesarjenje po ravninskem delu kot po dolinah in strminah, predvsem pri zadnjih so vzponi nagrajeni z dih jemajočimi razgledi na polja, travnike, gozdove. Regija prav tako lahko ponudi marsikaj vsem vrstam kolesarjev – takšnim, ki jim je bližje cestno kolesarjenje, pa tudi takšnim, ki so bolj naklonjeni različici gorskega kolesarjenja oziroma kolesarjenju po gozdnih poteh, kolovozih ali drugih urejenih poteh, ki niso asfaltirane. Čeprav je še vedno veliko turistov, ki se na pot s kolesom raje odpravijo sami, ob tem pa sledijo natančnim opisom poti na aplikacijah, zemljevidih ali na spletu, se mnogi še vedno raje odločajo za vodene kolesarske ture.



V Pomurju sta med drugim vzpostavljena dva kolesarska parka, ki ju turisti praviloma ne bodo obiskali, sta pa dodana vrednost regije za tiste bolj adrenalinske kolesarske navdušence, ki želijo drveti na dveh kolesih. Vsi tisti, ki so na kakršen koli način povezani s kolesarstvom, v zadnjem obdobju prirejajo tudi različne kolesarske dirke, primerne tudi za najmlajše, na tak način pa vzgajajo nove generacije tistih, ki jim bo kolo eno od bolj priljubljenih sredstev za aktivno in kakovostno preživljanje prostega časa v naravi.

pomurje turizem kolesarstvo