vestnik

Komemorativna svečanost v Gornji Radgoni

Franci Klemenčič, 30. 10. 2018
Aktualno

Še pred komemorativno slovesnostjo so posebne delegacije ikebane  položile na kar 13. lokacijah po Gornji Radgoni.

Na Partizanski cesti v Gornji Radgoni, tik ob edinem semaforiziranem križišču, so v torek, 30. oktobra, v organizaciji Občine Gornja Radgona, Osnovne šole Gornja Radgona in Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona, izvedli tradicionalno komemorativno slovesnost ob 1. novembru – spominu na mrtve.
V programu, ki ga je povezovala Mira Skok, je zbrane nagovoril Vinko Rous iz borčevske organizacije. V kulturnem programu so nastopili Ženski pevski zbor Društva upokojencev Gornja Radgona, ki ga vodi Dragica Černe, recitatorji Osnovne šole Gornja Radgona in učenci zasebne glasbene šole Maestro Gornja Radgona. Prisotni so bili tudi uniformirani člani Zveze vojnih veteranov za Slovenijo, Veteranske organizacije Sever in Združenja šoferjev in avtomehanikov Gornja Radgona.
Ob spomenik NOB je bilo položeno cvetje in prižgane sveče. Posebne delegacije pa so položile pred komemoracijo ikebane na kar 13. lokacijah v Gornji Radgoni.
Zbrane na komemoraciji, spomenik namreč stoji tik ob Partizanski cesti v Gornji Radgoni, ki je del regionalne ceste Maribor - Murska Sobota je močno motil promet. Kaže, da organizatorjem tudi letos ni uspelo vsaj za nekaj trenutkov ustaviti vse večjega prometa, še posebno tovornega, ki se odvija skozi Gornjo Radgono. Ali si Radgončani in drugi, ki so se udeležili komemoracije ne »zaslužijo« vsaj nekajminutnega življenja brez prometa? Velja pa še dodati, da je pred dnevi bil obnovljen napis na spominskem obeležju partizanke Marije Rožmana v Črešnjevcih