vestnik

Komu v prihodnje status regionalne razvojne agencije?

M.H., 30. 7. 2020
Nataša Juhnov
RRA Mura. Slika je simbolična.
Aktualno

Konec leta se zdajšnjim razvojnim agencijam, ki so po stečaju RRA Mura prevzele njene naloge in pristojnosti, izteče vpis. Župani zdaj berejo osnutek razpisa. Zanimiva poglavja so pogoji za sodelovanje na razpisu ter merila za izbor.

Člani Sveta Pomurske razvojne regije, torej župani in županje pomurskih občin in predsednik sveta madžarske samoupravne narodne skupnosti, bodo do 7. avgusta na dopisni način potrdili oziroma podali pripombe na osnutek besedila javnega razpisa in razpisne dokumentacije za izbor regionalne razvojne agencije za pomursko razvojno regijo za programsko obdobje 2021-2027. Institucijam, ki so vpisane v evidenco RRA pri gospodarskem ministrstvu za izvajanje splošnih razvojnih nalog, se namreč konec leta izteče vpis.

Po stečaju RRA Mura ima status nosilne regionalne razvojne agencija za Pomurje Razvojni center Murska Sobota, sodelujoče pa so razvojna agencija Sinergija, Prleška razvojna agencija in Pora.

Ker je 19. junija predsedovanje svetu regije prevzel moravskotopliški župan Alojz Glavač, je zdaj ta občina tudi prevzela postopek objave razpisa, čeprav je Svet regije že februarja letos to s sklepom naložil velikopolanski občini kot donedavni predsedujoči občini. Njena naloga pa je tudi bila sestaviti strokovno komisijo za izbor RRA med prijavitelji na razpis. Sestavljajo jo župani Alojz Glavač, Damijan Jaklin, Aleksander Jevšek, Janez Magyar, Olga Karba, Stanislav Rojko in Danilo Kacijan. Strokovna komisija se je prvič sestala maja, pregledala in uskladila pa je že tudi vsebino javnega razpisa z razpisno dokumentacijo.

rra javni-razpis izbira